15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Astro Dog, ο «cool» ρομποτικός σκύλος που έχει τρελάνει το Internet!

    Ζούμε στην εποχή της ρομποτικής, καθώς υπάρχουν δεκάδες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο κατασκευάζουν ρομπότ που άλλοτε έχουν τη μορφή ανθρώπων και άλλοτε ζώων. Να, πάρτε για παράδειγμα τον Astro Dog, έναν ρομποτικό σκύλο που αποτελεί το δημιούργημα του πανεπιστημίου Atlantic της Florida και το οποίο ουσιαστικά έρχεται να κάνει παρέα στον Spot, ένα ανάλογων δυνατοτήτων ρομπότ της Boston Dynamics.

    Astro Dog (2)

    Για τους σχεδιαστές του, ο Astro Dog (που θυμίζει ντόπερμαν) είναι το πιο «cool» ρομπότ που υπάρχει στον πλανήτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το μόνο τετράποδο ρομπότ που εμφανίζει σημάδια ανεξάρτητου χαρακτήρα, καθώς τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί δεν διαθέτουν τις σοφιστικέ high-tech αντιδράσεις και τις κινήσεις του Astro Dog. Εμφανίζοντας μοναδική αυτονομία στις κινήσεις του και με τη δυνατότητα να βλέπει, να ακούει να αισθάνεται και να ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα, αν μη τι άλλο για τους δημιουργούς του αποτελεί μια… unique περίπτωση. O εν λόγω ρομποτικός σκύλος δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια πολύ καλή επίδειξη των εξελιγμένων εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς όχι μόνο η εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε σκύλο, αλλά παράλληλα είναι σχεδιασμένος για να μαθαίνει και να υπακούει όπως ακριβώς οι πραγματικοί σκύλοι. Για αυτό και διαθέτει ένα radar-imaging module (που τον βοηθάει να χαρτογραφεί την περιοχή που κινείται), ένα σετ από κάμερες και μικρόφωνα για να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις φωνητικές εντολές που του δίνονται. Στην καρδιά του μηχανισμού του βρίσκονται δύο Jetson TX2 GPUs της Nvidia που του δίνουν τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δεδομένα του περιβάλλοντος του και να παίρνει αποφάσεις real-time.

    Astro Dog (3)

    Σε αυτή τη φάση βέβαια ανταποκρίνεται μόνο σε ένα βασικό σετ εντολών, ωστόσο αυτό στο μέλλον θα αλλάξει σίγουρα, με τον Astro Dog να είναι σε θέση να ξεχωρίζει χρώματα, αλλά και να υπακούει σε πολλές διαφορετικές γλώσσες (εκτός από τα αγγλικά). Μια γεύση από τον κάπως… ιδιαίτερο ρομποτικό σκύλο μπορείτε να πάρετε στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles