16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αστροναύτες του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού επέστρεψαν στη Γη μετά από 186 μέρες στο διάστημα!

    Οι αστροναύτες Tim Peake, Timothy Kopra και Yuri Malenchenko άγγιξαν το έδαφος του Καζακστάν μέσω της διαστημικής κάψουλας «Soyuz TMA-19M», αφού πέρασαν έξι μήνες σε τροχιά γύρω από τη Γη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) διεξάγοντας πειράματα. Ο Tim Peake της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), ο Timothy Kopra της NASA και ο Yuri Malenchenko της Ρωσικής Υπηρεσίας Roscosmos, δοκίμασαν νέες τεχνολογίες και διεξήγαγαν εκατοντάδες πειράματα πάνω στη Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Φυσική και Επιστήμη της Γης.

    dsf

    Η εισαγωγή της κάψουλας στην ατμόσφαιρα της Γης αποτέλεσε το πιο δύσκολο μέρος του τρίωρου ταξιδιού τους, καθώς έπρεπε να επιβιώσει σε θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι τους 1600 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα η απελευθέρωση των αλεξίπτωτων και των ανασχετικών πυραύλων λειτούργησαν ώστε να μειώσουν τις επιπτώσεις της προσγείωσης.

    Το Διαστημικό Εργαστήριο του ISS, το οποίο αναδεικνύει την συνεργασία των ΗΠΑ με τη Ρωσία, μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 1998. Έχει έξι μέλη πληρώματος, ενώ οι κάψουλες Soyuz που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν αστροναύτες από τον Σταθμό στη Γη και το αντίστροφο, χωράνε μέχρι έξι άτομα.

    sdf

    Αυτή τη στιγμή, οι Jeff Williams της NASA και οι Ρώσοι Alexey Ovchinin και Oleg Skripochka βρίσκονται στον Σταθμό και περιμένουν την άφιξη των επόμενων τριών μελών, που θα φτάσουν τον Ιούλιο. Ο ISS ολοκληρώνει τον κύκλο της Γης κάθε 90 λεπτά, ταξιδεύοντας στο υψόμετρο των 400 χιλιομέτρων και με ταχύτητα 28.000 χιλιόμετρα την ώρα.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles