11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αυτή είναι η πιο μεγάλη δομή στο σύμπαν

    Μία διεθνής ομάδα αστρονόμων βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο «μεγάλο» είναι το «μεγάλο» στην αστρονομία και την κοσμολογία. Η ομάδα αυτή, με επικεφαλής τους αστρονόμους του Πανεπιστημίου του Κεντρικόυ Lancashire στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακάλυψε την «μεγαλύτερη γνωστή δομή που υπάρχει στο σύμπαν».

    Πρόσφατα, παρατήρησαν μία ομάδα κβάζαρ (ως κβάζαρ στην Αστρονομία εννοείται κάθε εξαιρετικά λαμπρός και μακρινός ενεργός γαλαξιακός πυρήνας, που εμφανίζεται στο ορατό φως ως σημειακή πηγή, σαν αστέρι, παρά ως εκτεταμένο σώμα). Οι διάφορες ομάδες κβάζαρ που είναι γνωστές, έχουν συνήθως ένα μέσο μέγεθος που φτάνει τα 500 Megaparsec, αλλά η συγκεκριμένη φτάνει τα 1200. Αυτό σημαίνει πως για να την διασχίσει ένα σκάφος που θεωρητικά θα είχε ταχύτητα ενός έτους φωτός, θα χρειαζόταν να ταξιδεύει για περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια!

    Η ανακάλυψη των επιστημόνων δεν αφορά μόνο τον εντοπισμό της μεγαλύτερης γνωστής δομής στο σύμπαν. Αμφισβητεί άμεσα και την Κοσμολογική Θεωρεία του Αλβέρτου Αϊνστάιν που υποστηρίζει ότι οι αστρονόμοι δεν θα έπρεπε να μπορούν να βρουν δομές, μεγαλύτερες των 370 Mpc.

    Πηγές: The Verge, Royal Astronomical Society, Wikipedia

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles