19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αστυπάλαια. Μία “πεταλούδα” στο Αιγαίο

    Η Αστυπάλαια ανήκει διοικητικά στα Δωδεκάνησα, αλλά γεωγραφικά και πολιτισμικά στέκει ανάμεσα σ’ αυτό το σύμπλεγμα νησιών και τις Κυκλάδες.

    astypalaia

    Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού είναι η πανέμορφη Χώρα ή αλλιώς Αστροπαλιά. Μία μικρή λωρίδα γης, 100 περίπου μέτρων, που ονομάζεται στενό, χωρίζει το νησί σε δύο τμήματα, το μέσα και το έξω νησί. Έτσι, δημιουργείται και το σχήμα του νησιού που κατά πολλούς θυμίζει πεταλούδα, χαρακτηρίζοντας την Αστυπάλαια ως “πεταλούδα του Αιγαίου”.

    Το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού είναι το κάστρο της χώρας, κατάλοιπο της Ενετοκρατίας. Η Αστυπάλαια φημίζεται όμως ακόμη και για τους ανεμόμυλούς της. Και καθώς το καλοκαίρι προσφέρεται πάνω απ’ όλα για μία βουτιά στη θάλασσα, μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού είναι το Λιβάδι, ο Πέρα Γιαλός, ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα Καμινάκια, το Μεγάλο Στενό, η Ανάληψη (Μαλτεζάνα) και ο Σχοινώντας. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε τον Κουτσομύτη και τον Κούνουπα, δύο μικρά νησάκια που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό μέρος με τα κρυστάλλινα νερά τους.

    Πού να μείνετε

    Melograno Villas

    drz-mgr-0634

    Mέλος της πολυτιμότερης Ελληνικής συλλογής Boutique ξενοδοχείων, Trésor Hotels & Resorts, αποτελούν μία εντελώς διαφορετική άποψη διαμονής στην κομψή “πεταλούδα του Αιγαίου”. Οι τρεις πολυτελείς βίλες του Melograno βρίσκονται σε απόσταση 200μ. από την πανέμορφη Χώρα της Αστυπάλαιας. Στους χώρους τους κυριαρχούν οι λευκές και γκρι αποχρώσεις, ενώ σε κάθε μία πρωταγωνιστής είναι η εκάστοτε απόχρωση-ονομασία της βίλας.

    Οι βίλες Verde, Bianco και Ble, προσφέρουν μια πληθώρα ανέσεων στους επισκέπτες, ενώ υπάρχουν και επιπλέον υπηρεσίες on demand που σας εξασφαλίζουν την μοναδική εμπειρία διακοπών που αναζητάτε.Πάρτε το πρωινό σας απολαμβάνοντας τη θέα από την ιδιωτική σας βεράντα. Προετοιμάστε το γεύμα σας στην πλήρως εξοπλισμένη σας κουζίνα, η οποία λούζεται από άπλετο φυσικό φωτισμό και δημιουργεί μια κομψή αντίθεση με τις Smeg συσκευές της.

    Περάστε στιγμές χαλάρωσης στα ευρύχωρα σαλόνια σας και βιώστε την απόλυτη χαλάρωση απολαμβάνοντας την θέα από το εξωτερικό τζακούζι στη βίλα της επιλογής σας. Κι αν αναζητάτε επιπλέον δροσιά, θυμηθείτε πως σε απόσταση αναπνοής από το Melograno θα βρείτε την κεντρικότερη παραλία του νησιού, το Λιβάδι, ενώ υπάρχουν και επιπλέον αφορμές για βουτιές στον Αγ. Κωνσταντίνο, τα Καμινάκια και τις Βάτσες.
    www.tresorhotels.com

    Τι gadget να πάρετε μαζί σας

    Sony Xperia Z

    sony-xperia-z

    Τι καλύτερο για το καλοκαίρι από ένα αδιάβροχο κινητό; Όταν, μάλιστα, είναι η απόλυτη νέα “ναυαρχίδα” της ιαπωνικής εταιρείας, είναι μία ασυναγώνιστη επιλογή. Με εκπληκτική οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας MOBILE BRAVIA Engine 2 και κάμερα 13MPixels με αισθητήρα Exmor RS.
    www.sonymobile.gr

    Τι άλλο να πάρετε μαζί σας

    Τζέιμς Ελρόι – Οι δρόμοι του δολοφόνου

    Οι δρόμοι του δολοφόνου

    Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα, που είναι, ταυτόχρονα, και ένα διαυγές πορτρέτο των serial-killers από το μεγαλύτερο Αμερικανό συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών της εποχής μας.
    www.kastaniotis.com

    Starfish Wild Urchin collection

    sun-of-a-beach

    Η Sun Of a Beach λανσάρει μια σειρά από premium πετσέτες θαλάσσης. Είναι φτιαγμένες στην Ελλάδα από 100% αιγυπτιακό βαμβάκι, σε συνδυασμό με βαμβακερά εμπριμέ υφάσματα. Chic και ταυτόχρονα μοντέρνες, σοφιστικέ και συγχρόνως funky, αποπνέουν ένα είδος χαλαρής πολυτέλειας.
    www.sunofabeach.com

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles