17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Asus: Ανάκληση 10.000 motherboards στις Η.Π.Α! Ελαττωματικός πυκνωτής ενδέχεται να προκαλέσει υπερθέρμανση σε βαθμό… λιωσίματος!

    Στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι σύνηθες να βλέπουμε ανακλήσεις αμαξιών, σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποια σημαντική βλάβη τεχνικής φύσεως, ωστόσο στον κόσμο του PC computing τέτοιες πρακτικές είναι ομολογουμένως εξαιρετικά σπάνιες. Ωστόσο, η Asus πρόσφατα πήρε τη γενναία απόφαση να προχωρήσει στην ανάκληση 10.000 motherboards Ζ690 Hero της σειράς ROG Maximus, τα οποία έχουν διατεθεί στην αγορά των Η.Π.Α. Αυτό συνέβη γιατί εντοπίστηκε ένας πυκνωτής, ο οποίος λόγω εσφαλμένης θέσης του στην μητρική πλακέτα ενδέχεται να προκαλέσει υπερθέρμανση στο motherboard, σε σημείο που η μητρική πλακέτα να αρπάξει φωτιά.

    Τα εν λόγω motherboards που κουμπώνουν με τους επεξεργαστές 12ης γενιάς της Intel αφορούν σε μια παρτίδα που κυκλοφόρησε πριν τον Δεκέμβριο του 2021 και σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή των Η.Π.Α. (US Consumer Product Safety Commission), η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκληση, τα motherboards που επηρεάζονται είναι αυτά που ξεκινούν στο serial number τους με τα γράμματα MA, MB και MC με αριθμό παρτίδας: 90MB18E0-MVAAY0 (το serial number εκτός από τη συσκευασία να βρίσκεται στο σημείο του ATX Power Connector σε περίπτωση που καλού-κακού θέλετε να τσεκάρετε το δικό σας motherboard). Σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή ελέγχου υπήρξαν 10 περιστατικά «λιωμένων» motherboards, αλλά ευτυχώς χωρίς κανέναν απολύτως τραυματισμό. Τα προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει μετά τον Ιανουάριου του 2022 δεν διαθέτουν την συγκεκριμένη επικίνδυνη ευπάθεια. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την συγκεκριμένη ανάκληση των motherboards της Asus μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles