21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ασύλληπτη η πρώτη έγχρωμη εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίο James Webb

    Μετά από 14 χρόνια ανάπτυξης, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb είναι επιτέλους έτοιμο να εκπληρώσει την αποστολή του, δίνοντάς μας ασύλληπτες εικόνες. Χτες, Δευτέρα 11 Ιουλίου, η NASA και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden μοιράστηκαν με το κοινό την πρώτη έγχρωμη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο, που αποκαλύπτει τις αρχικές μέρες του σύμπαντος.

    Σύμφωνα με τη NASA, αυτή «είναι η βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος που έχει τραβηχτεί ποτέ». Η εικόνα φανερώνει μία συστάδα γαλαξιών γνωστή ως SMACS 0723 όπως αυτή φαινόταν πριν 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια, αποκαλύπτοντας χιλιάδες γαλαξίες τη στιγμή που στο νυχτερινό ουρανό καλύπτει μόλις το μέγεθος ενός κόκκου άμμου αν κάποιος τον κρατήσει με τεντωμένο χέρι.

    Η φωτογραφία που παρουσίασε ο Biden είναι η πρώτη από τις φωτογραφίες που η NASA σκοπεύει να μοιραστεί αυτή την εβδομάδα από το JWST. Άλλες 4 αναμένονται σήμερα κατά τη διάρκεια του press conference που έχει προγραμματίσει η αμερικανική διαστημική εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο ΑΙ σύστημα από τη Meta μεταφράζει 200 γλώσσες

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles