11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Atari Vault Collection, η απόλυτη συλλογή με τα πιο ιστορικά Atari games!

    Το θρυλικό Atari αποτέλεσε την κονσόλα που τα ξεκίνησε όλα, καθώς χωρίς το μηχάνημα που οραματίστηκαν οι Nolan Bushnell και Ted Dabney, ουσιαστικά ήταν εκείνο που πρώτο ξεκίνησε την επανάσταση του gaming. H Atari κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα video games μέχρι ώσπου η εμφάνιση των πρώτων προσωπικών υπολογιστών περιόρισαν σημαντικά τη δυναμική της. Βέβαια τα χρόνια πέρασαν και σήμερα η ιστορική Atari δεν θυμίζει σε τίποτα την εταιρεία – κολοσσό της δεκαετίας του ’80, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο του gaming (λειτουργώντας περισσότερο πλέον ως εταιρεία ανάπτυξης).

    ORG XMIT: TXAUS202 **ADVANCED FOR USE MONDAY, DEC. 27 AND THEREAFTER** A box of old Atari 2600 games donated to the Videogame Archive center on the Campus of the University of Texas, part of the Dolph Briscoe Center for American History, Thursday, Dec, 17, 2010. (AP Photo/Austin American-Statesman, Ricardo B. Brazziell) NO MAGS, NO SALES, NO TV: AP MEMBER, ONLINE AND NEWSPAPERS ONLY USING MANDATORY CREDIT

    Έτσι λοιπόν μετά το RollerCoaster Tycoon World, στο οποίο δουλεύει εδώ και καιρό, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ετοιμάζει μία σούπερ συλλογή η οποία θα περιλαμβάνει τους 100 πιο κλασικούς τίτλους της. Η συγκεκριμένη συλλογή, που θα ονομάζεται Atari Vault, θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στα PC μέσω Steam και θα υποστηρίζει online και local multiplayer, όπως επίσης ένα εξελιγμένο user interface, Steam leaderboards και υποστήριξη για Steam Controller.  λίστα των παιχνιδιών του Atari Vault θα περιλαμβάνει τα Tempest, Centipede, Asteroids, Missile Command κ.ά, τα οποία συγκίνησαν εκατομμύρια gamers, για αυτό κάτι μας λέει ότι η οπρεία της θα είναι πετυχημένη. H ιστορική αυτή πραγματικά συλλογή αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου μέσα στην άνοιξη του 2016 και οι λάτρεις του retro gaming είναι σίγουρο ότι θα την αγαπήσουν.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles