21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    «Αθάνατο» iPod του… 2004, streamάρει μουσική από το Spotify!

    Αναμφίβολα, τα iPod κατέχουν μια εξαιρετικά σημαντική θέση στις καρδιές των φίλων της τεχνολογίας, καθώς το δημιούργημα της Apple αποτέλεσε ένα gadget, το οποίο έδωσε τεράστια ώθηση στην εδραίωση της digital εποχής στη μουσική (βοηθώντας ώστε τα digital-based αρχείου ήχου όπως τα MP3 να γίνουν mainstream). Μπορεί βέβαια αυτή τη στιγμή το ρόλο του iPod να τον παίζουν εξαιρετικά τα smartphones μας, ωστόσο πριν από χρόνια το iPod, ήταν το απόλυτο μουσικό high-tech gadget. Οπότε τι καλύτερος τρόπος για να τιμήσει κάποιος την τεράστια αυτή κληρονομιά του iPod από το να το φέρει… στη σύγχρονη εποχή, κάνοντας το να συνδέεται ακόμη και στο… Spotify!

    Αυτό ήταν το ενδιαφέρον project που ολοκλήρωσε με επιτυχία ο YouTuber Guy Dupont, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει ένα iPod (που χρονολογείται από την Ολυμπιάδα της Αθήνας), έτσι ώστε να συνδεθεί χωρίς πρόβλημα στο Spotify, κάνοντας streaming μουσική! Φυσικά, το project του δεν ήταν και τόσο εύκολο από τη στιγμή που το μοντέλο στο οποίο έκανε την «επέμβαση» δεν μπορούσε καν να συνδεθεί στο WiFi (οπότε όπως αντιλαμβάνεστε έγινε μπόλικη… εγχείρηση). Όπως θα δείτε και στο YouTube video που περιγράφει τα κατορθώματά του, ο ευφάνταστος modder χρησιμοποίησε ένα Raspberry Pi Zero W, το οποίο ουσιαστικά επέτρεψε στο iPod «φρανκενστάιν» να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet, όπως επίσης και δυνατότητες Bluetooth. Παράλληλα, ο Guy κάθισε κι έγραψε τον δικό του προγραμματιστικό κώδικα και τον συνδύασε με το Raspotify, ένα application το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει σε ένα Raspberry Pi να συνδεθεί και να «διαβάσει» την πλατφόρμα του Spotify.

    Τα κατορθώματα του μπορείτε να τα απολαύσετε στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles