20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Atlas: Το ρομπότ της Boston Dynamics βγαίνει στη… σύνταξη

    Περίπου 11 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, η Boston Dynamics αποσύρει το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas. Το ρομπότ, που χρηματοδοτήθηκε από το DARPA, σχεδιάστηκε με σκοπό τις αναζητήσεις και τις διασώσεις, με την ιδέα ότι θα μπορούσε να εισέλθει σε περιοχές που ήταν επικίνδυνες για τους ανθρώπους και να εκτελέσει μια σειρά από εργασίες. Ωστόσο, ο Atlas έγινε διάσημος χάρη στα videos που αποκάλυπταν τις εντυπωσιακές χορευτικές του κινήσεις και τις ικανότητες δύναμης, ευκινησίας και ισορροπίας. Όπως, λοιπόν, του αρμόζει, ο Atlas αποσύρεται στο ηλιοβασίλεμα με ένα τελευταίο, αποχαιρετιστήριο video στο YouTube.

    “Για σχεδόν μια δεκαετία, ο Atlas έχει διεγείρει τη φαντασία μας, έχει εμπνεύσει τις επόμενες γενιές ρομποτικών και έχει ξεπεράσει τεχνικά εμπόδια στον τομέα”, αναφέρει η περιγραφή στο YouTube. “Τώρα είναι η ώρα να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει.”

    Δείτε το “αντίο” της εταιρείας στο ρομπότ Atlas

    Το αντίο της Boston Dynamics στον Atlas δεν δείχνει μόνο τις ενδιαφέρουσες εργασίες που μπορεί να διεκπεραιώσει το ρομπότ. Κατά μία έννοια, είναι και μια συλλογή από ατυχήματα. Πέρα από το να πετάξει ένα εργαλείο και να πηδήξει μεταξύ πλατφορμών, ο Atlas πέφτει, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ανθρώπινο στοιχείο.

    Φυσικά, η Boston Dynamics έχει και άλλα επιτυχημένα ρομπότ στο στόλο της, συμπεριλαμβανομένου του Spot και δύσκολα θα έλεγε κανείς ότι έχει τελειώσει με τα ανθρωποειδή ρομπότ. “Ρίξτε μια ματιά σε όλα όσα έχουμε επιτύχει με την πλατφόρμα Atlas μέχρι σήμερα”, διαβάζουμε στην περιγραφή του αποχαιρετιστηρίου video. Οι τελευταίες δύο λέξεις υπονοούν ότι η Boston Dynamics δεν έχει ακόμα τελειώσει με αυτήν την πλευρά της ρομποτικής.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles