20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτό είναι το Steam Machine, η νέα κονσόλα της Valve!

    Valve παρουσίασε με κάθε επισημότητα αυτό που τόσους μήνες ακουγόταν πως ετοιμάζει –κι εκείνη επέμενε να το αρνείται πεισματικά πείθοντας… κανέναν. Τουτέστιν, το Steam Machine ή αν προτιμάς τη νέα της (την πρώτη της, βασικά) κονσόλα. Κατ’ αρχάς ποια είναι η Valve; Είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει το Steam και που ως δημιουργός μας έχει προσφέρει σειρές όπως τα Half-LifePortalCounter-Strike και Left 4 DeadΤο ‘χουμε μέχρι εδώ;

    steam-machine-splash

    Η Valve, που λες, αποφάσισε να φτιάξει μια κονσόλα, όχι για κοντράρει το Xbox One και το PS4 (και το Wii Uμπουαχαχα) αλλά για να «αγκαλιάσει» τα 65 εκατομμύρια των πελατών της στο Steam και μέσω αυτών να επεκταθεί και στους φίλους τους –λέω εγώ τώρα. Το Steam Machine, όπως αποκαλείται το σύστημα της Valve δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει εμπορικά φέτος. Θα διατεθεί σε μόλις 300 υπερτυχερούς beta testers οι οποίοι και θα αναλάβουν να το τσεκάρουν πριν η Valve το ζμπρώξει στην αγορά.

    Αν θυμάσαι, πριν λίγες εβδομάδες σου είχαμε μιλήσει για το απιστευτικό του χειριστήριο, ε, και τώρα η Valve είπε να μας συστήσει και την κονσόλα με το «σασί» της και τα όλα της. Το σχήμα του είναι τετραγωνικό με μήκος πλευράς περίπου 30 εκατοστά και πάχος περίπου 7,3 εκατοστά. Μεγαλούτσικο το Steam Machine, θα σκεφτείς, αλλά αν τσεκάρεις τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του θα καταλάβεις το γιατί: τίποτα δεν είναι στριμωγμένο, τίποτα δεν ακουμπάει πουθενά, τίποτα δεν είναι σε έκδοση… pocket. Α, και διαβάζουμε ότι από θερμοκρασίες το Steam Machine σκίζει: σωστό ψυγείο!

    Η Valve ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει παιχνίδια αποκλειστικά για το SteamOS, το λειτουργικό που θα τρέχει το Steam Machine –και αυτό είχε ανακοινωθεί πριν λίγο καιρό. Ο Γκρεκ Κούμερ ωστόσο, στέλεχος της εταιρείας, μιλώντας στο IGN είπε με νόημα ότι μικρότερα στούντιο ίσως να ενδιαφερθούν για κάποια αποκλειστικότητα αλλά και πάλι, who cares πραγματικά; Αυτό που θα πρέπει να σημειώσεις είναι πως το Steam Machine αναμένεται να διατεθεί εμπορικά, αν όλα πάνε καλά, κάπου προς τα μέσα του 2014. Λογικά σε κάνα τριμηνάκι θα μάθουμε και λοιπές γαργαλιστικές λεπτομέρειες (διάθεση, πακέτα, τιμές κλπ) οπότε μείνε συντονισμένος.

    (Την κονσόλα δεν την είδαμε/πιάσαμε/θωπεύσαμε οι ίδιοι. Τις φωτογραφίες τις «τσιμπήσαμε» από τα άρθρα σε Verge και Kotaku. Πού θα πάει, στο επόμενο event της η Valve δεν θα μας ξεχάσει… :P)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles