22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H Avast ετοιμάζει τεράστιο deal, δαπανώντας 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της AVG!

    Οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στον τομέα των free antivirus λύσεων είναι η AVG και η Avast. Αν και παραδοσιακά οι δύο εταιρείες είναι αντίπαλες στον συγκεκριμένο τομέα, πολύ σύντομα η σχέση μεταξύ τους αναμένεται να αλλάξει, καθώς όπως έγινε γνωστό η Avast κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της AVG και είναι έτοιμη να δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο πόσο των 1.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

    AVG 1

    Το deal είναι αν μη τι άλλο τεράστιο για τα δεδομένα και των δύο εταιρειών και το θετικό είναι ότι εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά και τα δυο free antiviral softwares θα λειτουργούν ανεξάρτητα (όποτε οι χρήστες του AVG μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στην αγαπημένη τους anti-viral πλατφόρμα προστασίας). Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της AVG, Gary Kovacs: “Η ένωση των δυνάμεων μας με την Avast, μία δυναμική εταιρεία με τεράστιους οικονομικούς πόρους, σίγουρα θα στηρίξει ακόμη περισσότερο τους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον, εξασφαλίζοντας παράλληλα το συμφέρον των μετόχων μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες μας σε μία σειρά από αναπτυσσόμενες αγορές και θα εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε λύσεις σε πελάτης και επιχειρήσεις με γνώμονα την απλότητα και την ευκολία χρήσης.”  Εάν τελικά ολοκληρωθεί το deal (θα πρέπει να γίνει και ο απαραίτητος οικονομικός έλεγχος) τότε ο “γάμος” ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles