20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Android malware κατασκοπεύει ακόμη και με τη συσκευή απενεργοποιημένη!

    Η ομάδα ασφαλείας της AVG για κινητές συσκευές αναφέρει πως ανακάλυψε ένα νέο Android malware, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κατασκοπεύει τους χρήστες ακόμη και όταν η συσκευή τους είναι απενεργοποιημένη. Ή καλύτερα, όταν πιστεύουν πως η συσκευή τους είναι απενεργοποιημένη.

    AVG Android malware

    Το Android malware με ονομασία Android/PowerOffHijack.A έχει την ικανότητα να μπορεί να αποκτά root δικαιώματα και στη συνέχεια να αλλάζει τη διαδικασία τερματισμού της συσκευής. Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που οι χρήστες πατούν το πλήκτρο για απενεργοποίηση της συσκευής τους, ένα ψεύτικο πλαίσιο εμφανίζεται και με επιβεβαίωση της επιλογής ακολουθείται κανονικά η διαδικασία, μόνο που στο τέλος η συσκευή φαίνεται απενεργοποιημένη ενώ βρίσκεται σε λειτουργία.

    Τόσο όσο η συσκευή είναι ενεργή αλλά και όσο φαίνεται ανενεργή, το malware έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες, όπως πραγματοποίηση και ηχογράφηση κλήσεων, αποστολή μηνυμάτων, λήψη φωτογραφιών, κλπ. Μπορεί, δηλαδή, να κατασκοπεύει και να χρεώνει τους χρήστες.

    Τέλος, το συγκεκριμένο Android malware φαίνεται πως έχει μολύνει πάνω από 10.000 συσκευές, κυρίως στην Κίνα και μέσω εφαρμογών από το επίσημο App Store του λειτουργικού, το Google Play. Η ομάδα της AVG δηλώνει πως το δικό της antivirus για Android μπορεί και εντοπίζει το malware, ενώ συμβουλεύει όλους τους χρήστες από εδώ και στο εξής να αφαιρούν τη μπαταρία της συσκευής τους, ώστε να σιγουρεύονται ότι η συσκευή τους έχει πραγματικά απενεργοποιηθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles