13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αυτές ήταν οι πρώτες μασκότ του Android

    Kάπου στο 2007, το Android δεν είχε λανσαριστεί επίσημα στο κοινό, κάποιοι, όμως, εργάζονταν “πυρετωδώς” για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός λειτουργικού που έμελλε να αφήσει το “στίγμα” του στα smartphones.

    Εκείνη την περίοδο, το δημοφιλές “ανδροειδές” ανθρωπάκι που χαρακτηρίζει όσο λίγα πράγματα το λειτουργικό δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνισή του, αντίθετα είχαν δημιουργηθεί κάποιες πρώιμες μασκότ, οι οποίες έκαναν “πρεμιέρα” σε μία εσωτερική παρουσίαση του project σε developers.

    Απ’ ό,τι φαίνεται (ναι, ναι, βλέποντας τα, καταλαβαίνουμε το λόγο) δεν ενθουσίασαν απόλυτα, αν και η αλήθεια είναι ότι κέρδισαν τη συμπάθεια κάποιων προγραμματιστών, με αποτέλεσμα να γράψουν τη μικρή τους “ιστορία” αλλά και να αποκτήσουν το δικό τους όνομα ως “Dandroids”. Για καλή τύχη, βέβαια, του Android, η Irina Blok δημιούργησε λίγο αργότερα το “ανδροειδές” λογότυπο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, το οποίο χαρακτηρίζει το mobile OS έως και σήμερα.

    Για τον Dan Morril, έναν από τους ανθρώπους που γνώρισαν το Android από νωρίς, η ιστορία των “Dandroids” έχει τη σημασία της, έτσι δε δίστασε να δημοσιεύσει τις μασκότ πριν λίγες ημέρες στη σελίδα του στο Google+, τολμώντας, βέβαια, και αυτός να παραδεχθεί ότι η “δουλειά” της Irina Blok ήταν σίγουρα καλύτερη..

    Φυσικά κι εμείς παραδεχόμαστε πως βρίσκουμε τα “Dandroids” λιγάκι “τρομακτικά” και δείχνουμε την προτίμησή μας στο τελικό λογότυπο του Android, εσείς;

     

    Πηγή: Engadget

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles