15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αυτή είναι η εκπληκτική πανοραμική φωτογραφία από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη

    Με όλα όσα συμβαίνουν, το σκέφτεστε να φύγετε όσο πιο μακριά γίνεται; Αν ένας από τους προορισμούς που έχετε στο μυαλό σας είναι και ο Άρης, σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την αποστολή που ετοιμάζει η εταιρεία Mars One για τον εποικισμό του Κόκκινου Πλανήτη.

    Για να πειστείτε, όμως, για την επιλογή σας, η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα μία εκπληκτική πανοραμική φωτογραφία από την επιφάνεια του πλανήτη και όπως λένε στη NASA «το αμέσως καλύτερο από αυτή τη φωτογραφία, είναι να είστε εκεί».

    Αυτό που βλέπετε είναι στην παραπάνω εικόνα, είναι ένα μικρό μέρος από μία τεράστια πανοραμική λήψη που αποτελείται από 817 φωτογραφίες. Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν από την 21η Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 8η Μαϊου 2012, από κάμερα που είναι τοποθετημένη πάνω στο όχημα Opportunity που βρίσκεται στην επιφάνεια του πλανήτη.

    Σύμφωνα με τη NASA, «η σκηνή αυτή έχει καταγραφεί από την έγχρωμη κάμερα που είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα υποτυπώδες κατάρτι πάνω στο όχημα και δείχνει τα ηλιακά panel του οχήματος, αλλά και την θέα. Η διάθεσή της αυτή την εβδομάδα συμπίπτει με δύο επετείους. Ο σκάφος Opportunity, στις 2 Ιουλίου συμπλήρωσε 3000 μέρες παραμονής πάνω στον Άρη και για τη NASA έκλεισαν 15 χρόνια «μηχανικής» παρουσίας πάνω στον Άρη”. Το σκάφος Pathfinder της NASA προσγειώθηκε στον πλανήτη την 4η Ιουλίου 1997 και ήταν το πρώτο από τα σκάφη που έχουν σταλεί εκεί.

    Οι δημιουργοί του σκάφους Opportunity πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι. Το Οpportunity, μαζί με το δίδυμο Spirit προσγειώθηκαν στον Άρη τον Ιανουάριο του 2004. Αρχικά, προοριζόταν να παραμείνουν 90 ημέρες και έχουν συμπληρώσει τις 3000. Το επόμενης γενιάς όχημα, με το όνομα Curiosity θα προσγειωθεί στον πλανήτη τον επόμενο μήνα.

    Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη την πανοραμική φωτογραφία σε πολύ πολύ πολύ υψηλή ανάλυση, πατήστε εδώ

    Πηγές: NASA, io9

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles