17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Babadook: Το καλύτερο θρίλερ του 2014 έρχεται στις 12 Απρίλιου

    “Είναι το πιο τρομακτικό φιλμ που έχω δει”. Δεν ήταν μόνο η δήλωση του William Friedkin, σκηνοθέτης του Εξορκιστή, που τράβηξε την προσοχή του κοινού για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Jennifer Kent, που είναι βασισμένη στη βραβευμένη μικρού μήκους της ίδιας με τίτλο Monster. Το φιλμ άφησε κατατρομαγμένο το κοινό στο Sundance, πήρε τις καλύτερες κριτικές μέσα στο 2014, κέρδισε παραγωγούς και fans με την αυθεντικότητά του, αφήνοντας τα κλισέ για άλλες ταινίες που μέχρι να προβληθούν στη μεγάλη οθόνη έχουν ξεζουμίσει κάθε marketing τρικ των μεγάλων στούντιο.

    BABADOOK-012

    Το 
    Babadook τα κατάφερε όλα με το… τρομοσπαθί του. Μιλάμε για ένα ψυχολογικό θρίλερ που κλειδώνει την προσοχή του θεατή με μικρές κοφτερές έντασης και όχι με την χρήση πανάκριβων ειδικών εφέ. Αντλώντας αναφορές από τα κλασικά φιλμ τρόμου του Roman Polanski (Rosemary’s Baby, The Tenant, Repulsion), το Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου όπως είναι ο πλήρης τίτλος, εκμεταλλεύεται στο έπακρον κάθε έκφραση και κίνηση των ηθοποιών και δίνει μαθήματα φωτισμού με τις σκιές να σου κόβουν την ανάσα.

    Δεν έχει να κάνει με το hype ενός Paranormal Activity, ούτε γεμίζει την οθόνη με αίματα ως άλλο ένα slasher. Εδώ όλος ο τρόμος προέρχεται από μία μητέρα που είτε προσπαθεί υπερβολικά, είτε είναι δαιμονισμένη, ένα ατίθασο 6χρονο παιδί και ένα pop-up βιβλίο. Και δεν μιλάμε για τρόμο εντυπώσεων και στυλ. Είναι αφόρητα αγχωτικός και απόκοσμος.

    Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Απριλίου από τη Feelgood.

    https://www.youtube.com/watch?v=szaLnKNWC-U

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles