20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Back to basics! Νοσταλγία και TikTok ανεβάζουν τις πωλήσεις των feature phones

    Τα πρώτα κινητά που άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως τη δεκαετία του 90’ σίγουρα παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές από τα smartphones. Τα dumbphones, όπως χαρακτηρίζονται πια σήμερα, ήταν χρήσιμα για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή SMS, αλλά δεν είχαν σχεδόν καμία άλλη λειτουργία και οπωσδήποτε καμία επαφή με το internet. Τα πιο εξελιγμένα μοντέλα της εποχής είχαν ραδιόφωνο και έδιναν τη δυνατότητα να τραβήξει ο χρήστης φωτογραφίες αλλά μέχρι εκεί!

    Σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει και τα κινητά διαθέτουν απίστευτες δυνατότητες. Παρόλα αυτά, τα «χαζά» τηλέφωνα παλιάς τεχνολογίας φαίνεται ότι διανύουν μια περίοδο αναβίωσης, αφού η ζήτησή τους έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναζητήσεις στη Google για τα dumbphones αυξήθηκαν κατά 89% από το 2018 μέχρι το 2021, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις τους επίσης σημείωσαν σημαντική άνοδο. Πρόσφατη μελέτη της Deloitte κατέγραψε παράλληλα ότι 1 στους 10 χρήστες κινητού στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 είχε χαζό κινητό.

    Η μόδα, η νοσταλγία αλλά και η εμφάνιση των dumbphones σε videos του TikTok φαίνεται να σχετίζονται με την επάνοδό τους. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι αρκετοί χρήστες συνειδητοποιούν ότι περνούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους κολλημένοι στην οθόνη του κινητού, με αποτέλεσμα να το βάζουν για λίγο στην άκρη επιλέγοντας να χρησιμοποιήσουν ένα μοντέλο λιγότερο εθιστικό.

    Διαβάστε επίσης:

    TCL 30 SE: Σχεδιασμός που εντυπωσιάζει, εκπληκτική κάμερα και τιμή… “σκάνδαλο”!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles