20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Back to Blu-ray: Τα τρία φιλμ του Back to the Future επανακυκλοφορoύν καλογυαλισμένα

    Τι μπορεί να πάθει κανείς εάν αφήσει κανένα μεγαλοστέλεχος να εμπλακεί με το δημιουργικό κομμάτι; Να είχε ονομαστεί για παράδειγμα μία από τις πιο επιτυχημένες τριλογίες του κινηματογράφου των ‘80s… Spaceman From Pluto! Ευτυχώς ο executive producer του Back to the Future, Steven Spielberg και ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis πάτησαν πόδι
    1985, 1989, 1990… Είναι οι τρεις χρονιές όπου αυτός ο σταθμός της pop κουλτούρας, μας έκανε ένα με τις τρελές περιπέτειες του Μάρτυ Μακφλάϊ (Micheal J. Fox) που γύρισε, την πρώτη φορά, τριάντα χρόνια πίσω στο χρόνο, από το 1985 στο 1955 (1985 ήταν η πραγματική χρονολογία που είχε βγει η ταινία στους κινηματογράφους), για να ανατρέψει το… μέλλον και να βρεθεί face to face με τους μελλοντικούς γονείς του. Την ώρα που προσπαθεί να τους τα φτιάξει, παίζει και κιθάρα σαν τον Hendrix και αφήνει τους rock’n’roll-άδες άφωνους. Όπως και το κοινό δηλαδή, που εκτίναξε το φιλμ στην πρώτη θέση των εισπράξεων για το ‘85. Στην δεύτερη ταινία, το concept ταξίδεψε τριάντα χρόνια, αλλά στο μέλλον του 2015, με… αναπόφευκτα αποτελέσματα να έρθουν στην επιφάνεια ένα σωρό από hi-tech «gadgets». Το τρίτο φιλμ, απλώς έπρεπε να κάνει λίγο ακόμα cash in της επιτυχίας. Μιλάμε για ένα αξέχαστο franchise που θα συνεχίσει να συγκινεί όσους ήταν έφηβοι εκείνοι την εποχή και να μαθαίνει τους πιο νέους κάποια βασικά πράγματα για την αβίαστη ’80s ψυχαγωγία.
    Extras Blu-ray:Αμέτρητα. Και τα παλιά των video releases και τα πιο πρόσφατα. Τα αυθεντικά making of με τον Zemeckis να δείχνει τόσο… νέος, αναλύσεις της εποχής για την τριλογία, αλλά και πολύ πιο πρόσφατα featurettes με όλους να θυμούνται πολλές λεπτομέρειες. To πλέον απίστευτο είναι το κλιπάκι του αμερικανού θεωρητικού φυσικού Michio Kaku που μας λέει πόσο σωστό θεωρητικά και πρακτικά  ήταν το ταξίδι στο χρόνο της ταινίας, αφού χρησιμοποιούσε ως βασικό στοιχείο την ενέργεια!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles