18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    BACtrack Skyn: το wearable που μετράει τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα

    Υπάρχουν wearables για ένα σωρό πράγματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίσουν μόνο τα fitness trackers, όμως υπάρχουν  κι άλλα είδη αυτής της τεχνολογίας. Όπως για παράδειγμα το Google Glass, που δεν είναι διαθέσιμο προς το κοινό, ή το Pavlock που σε βοηθάει να κόψεις τις κακές συνήθειες. Τώρα υπάρχει ένα wearable που μετράει τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα. Η τελευταία εφεύρεση της BACtrack λέγεται Skyn και κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα.

    δφγ

    Η ιδέα της εταιρίας στοχεύει κυρίως τους γιατρούς και τους δίνει ένα εργαλείο για να τους βοηθήσει να μετράνε την κατανάλωση αλκοόλ των ασθενών. Η συσκευή κάνει τη μέτρηση χρησιμοποιώντας τον ιδρώτα που βγάζει το δέρμα, ενώ απαιτείται η χρήση τουλάχιστον 45 λεπτά για να κάνει σωστά τη μέτρηση. Ο ειδικός αισθητήρας ελέγχει τα επίπεδα αιθανόλης που υπάρχουν στον ιδρώτα.

    Παρόλο που φαίνεται καλή ιδέα, το να μένει στο χέρι 45 λεπτά δεν είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να το χρησιμοποιήσει σαν μέθοδο ελέγχου στο αν μπορεί να οδηγήσει ή όχι ο χρήστης. Όμως, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, ίσως η εταιρία να μπορέσει να δημιουργήσει στο μέλλον μια παρόμοια συσκευή, η οποία να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο αλλά να κάνει τη μέτρηση πιο γρήγορα. Από την άλλη,  BACtrack Skyn είναι φτηνότερο από άλλα wearables που έχουν την ίδια χρήση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles