18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Χλωμή η οικονομική κατάσταση της LG!

    Έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι οι εταιρείες έχουν τα “πάνω τους” και τα “κάτω τους”. Μία λάθος στρατηγική, μία σειρά από προϊόντα που μπορεί να μην περπατήσουν στην αγορά ή ακόμη και το αρνητικό οικονομικό κλίμα ενδέχεται να χαλάσουν την θετική οικονομική πορεία μίας μεγάλης εταιρείας, ακόμη και εάν αυτή πρόκειται για τον κορεατικό γίγαντα που ακούει στο όνομα: LG!

    LG Sign Logo
    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η LG αυτή τη στιγμή καταγράφει τα χαμηλότερα έσοδα της από το Δ’ τρίμηνο του 2013, με τους οικονομικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 60% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι. Συγκρίνοντας τα περσινά δεδομένα με τα φετινά, είναι εμφανές ότι έχουμε τη “μέρα” με τη “νύχτα”, καθώς τα έσοδα της LG γκρεμίστηκαν από τα 528 εκατομμύρια δολάρια πέρσι στα 342 εκατομμύρια φέτος. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η προαναφερθείσα αισθητή πτώση οφείλεται στη μείωση των κερδών από τον τομέα των Smart τηλεοράσεων (τα κέρδη της LG πέρσι ήταν διπλάσια), ενώ και οι mobile συσκευές δεν τα πήγαν και ιδιαίτερα καλά, καθώς σημείωσαν ένα ισχνό κέρδος της τάξεως των 173.000$. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που σημειώνουν ότι εάν δεν γίνει μία αναστροφή του κλίματος, τότε δεν αποκλείεται στο μέλλον να μειωθούν και άλλο τα κέρδη της LG. Ίσως στην κακή οικονομική πορεία της κορεατικής εταιρείας να βασίζονται τελικά και οι φήμες που θέλουν την Google να επεμβαίνει δυναμικά για την εξαγορά της.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles