20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Χαμηλή πτήση για τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge στην Ιαπωνία!

    Τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge έχουν κυριαρχήσει σε παρά πολλές αγορές στον κόσμο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο ότι οι συνδυασμένες πωλήσεις των δύο συσκευών ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις 80 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες αγορές που οι καταναλωτές τους δε δείχνουν να συγκινούνται ιδιαίτερα από τις νέες ναυαρχίδες της Samsung. Μία από αυτές είναι και η Ιαπωνία, όπου οι πωλήσεις των δύο high-end smartphones ήταν σχεδόν απογοητευτικές.

    Samsung-GALAXY-S6-edge
    Συγκεκριμένα, τα Galaxy S6 και S6 Edge βρέθηκαν στην 30η και 26η θέση αντίστοιχα στο chart με τις πωλήσεις smartphones για το χρονικό διάστημα από τις 27 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου. Αν και δε δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των συσκευών που αγόρασαν οι καταναλωτές, σίγουρα η 30η δεν μπορεί να χαροποιεί τους υπευθύνους του κορεατικού γίγαντα. Ωστόσο, για τις ιδιαίτερα χαμηλές πωλήσεις υπάρχει λόγικη εξήγηση και έχει να κάνει κυρίως με τις «ιδιαιτερότητες» της ιαπωνικής αγοράς, καθώς στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρίσκουν μεγαλύτερα ερείσματα στην αγορά οι δυτικογενείς συσκευές (το iPhone 6 για παράδειγμα κάνει θραύση), ενώ επιπλέον ένα ακόμη πρόβλημα λέγεται ότι έχει να κάνει και με τις κακές διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Ιαπωνία και στη Ν. Κορέα. Μάλιστα, τα προϊόντα της Samsung στην Ιαπωνία δεν λανσάρονται με το κανονικό logo τους, καθώς η κορεατική εταιρεία συνεργάζεται με άλλους carriers, τοποθετώντας τα δικά τους λογότυπα πάνω στις συσκευές. Πάντως, με την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούν τα S6 στις υπόλοιπες αγορές, μάλλον η Samsung μπορεί να ζήσει άνετα χωρίς την αγορά της Ιαπωνίας…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles