16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Windows και Windows Phone γίνονται ένα (επιτέλους)

    Οι φήμες για ριζική αναδιάρθρωση της Microsoft που έχουν ξεκινήσει μήνες τώρα, επιβεβαιώνονται και ο Steve Ballmer ανακοίνωσε σήμερα την «Μία Microsoft».

    microsoft_header_contentfullwidth

    Η εταιρεία επιτέλους αποφάσισε πως επαναστατικό της λειτουργικό που φέρνει σταθερούς και κινητούς υπολογιστές κοντά, δεν θα μπορούσε να διαχωρίζεται από το λειτουργικό που έχει στα smartphones, εφόσον είναι το ίδιο πράγμα ουσιαστικά. H αλλαγή αυτή φαίνεται στο πρόσωπο του Terry Myerson, πρώην επικεφαλής του engineering group των Windows Phone που τώρα αναλαμβάνει όλες τις συσκευές και θα επιβλέπει την ανάπτυξη των Windows με τον οποιονδήποτε τρόπο τα χρησιμοποιεί η Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Xbox OS.

    Υπεύθυνη για τις νέες συσκευές (Xbox, Surface και αξεσουάρ) θα είναι η Julie LarsonGreen και επικεφαλής των εφαρμογών, είναι ο Qi Lu.

    Στο enterprise επίπεδο της Microsoft, το οποίο επίσης ενοποιείται, θα βρ΄σκεται ο Satya Nadella που θα έχει υπ’ ευθύνη του οτιδήποτε αφορά τα datacenter, databases και όλες αυτές τις τεχνολογίες που κινητοποιούν ένα μεγάλο μέρος που αφορά το «συνεχώς online» κομμάτι που οι περισσότεροι καταναλωτές απολαμβάνουμε σήμερα στο «σύννεφο», χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουμε τι βρίσκεται πίσω από αυτό.

    Θα ρωτήσετε, τι μας αφορά η αναδιάρθρωση της Microsoft και η μετακίνηση των στελεχών της; Το μόνο στο οποίο μας ενδιαφέρει είναι η ελπίδα πως θα δούμε περισσότερο ενοποιημένες κινήσεις από την εταιρεία που εδρεύει στο Redmond και θα δούμε να γίνεται περισσότερο πραγματικότητα το ενιαίο οικοσύστημά της. Κάτι που, δεν χρειαζόμαστε τόσο εμείς, αλλά η ίδια η Microsoft προκειμένου να ανανεώσει το ενδιαφέρων των καταναλωτών που την προτιμούν.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles