20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μια βόλτα στο διάστημα έναντι 55.000€!

    Θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να κατοικήσουμε τον Άρη και να πηγαίνουμε βόλτα για καφέ στη…Σελήνη, όμως ο διαστημικός τουρισμός δεν παύει να αναπτύσσεται, ακόμη κι αν βρίσκεται σε εμβρυϊκό στάδιο. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τη διάθεση και την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ένα μικρό ταξίδι έξω από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν τα μέσα για τέτοια ταξίδια αναψυχής σε μεγάλη κλίμακα.

    spaceballon2

    Πρέπει να ξεκινήσουμε από πιό «χαμηλά» για να φτάσουμε «ψηλά», έτσι η World View Enterprises σχεδιάζει να προσφέρει ταξίδια σε κάθε ενδιαφερόμενο, σε ύψος σχεδόν 100.000 ποδών ή 30 χιλιομέτρων, μέσα σε τεράστια, ιπτάμενα μπαλόνια! Τα μπαλόνια δε θα έχουν ζεστό αέρα προφανώς, αλλά θα είναι γεμάτα με αέριο Ήλιο και θα ανεβάζουν στα ουράνια μια κάψουλα με χωρητικότητα 8 επιβατών. Οι επιβάτες δε θα χρειάζονται ειδικές στολές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπορούν να φοράνε τυπικό ρουχισμό και θα απολαμβάνουν τη φανταστική θέα για περίπου 2 ώρες.

    Φυσικά, τα 30 χιλιόμετρα ύψους δεν ξεφεύγουν ούτε κατά διάνοια από τα όρια της ατμόσφαιρας της Γης, ούτε μπορεί ένα τέτοιο ταξίδι να θεωρηθεί «διαστημικό». Επισήμως, η νοητή γραμμή βρίσκεται στα 100 χιλιόμετρα ύψους. Πάρτε σαν συγκριτικό παράδειγμα το ιστορικό άλμα του Felix Baumgartner πριν σχεδόν ένα χρόνο, με το project Red Bull Stratos, το οποίο έγινε από ύψος 39 χιλιομέτρων περίπου. Πρόσφατα δώθηκε στη δημοσιότητα και το πλήρες video με πλάνα τραβηγμένα από κάμερες που φορούσε ο Baumgartner, οπότε δείτε και κρίνετε μόνοι σας, εάν μια βόλτα σε τέτοιο (κάπως μικρότερο) ύψος αξίζει αυτά τα 55.000 ευρώ.

    spaceballon1

    Ναι, τόσο θα κοστίζει η δίωρη πτήση στα «όρια του διαστήματος» με τα τεράστια μπαλόνια. Ένα ποσό που δε μπορεί να θεωρηθεί αστρονομικό σε καμία περίπτωση και θα σας φτάσει σίγουρα ψηλότερα από τη συντριπτική πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς μόλις 536 άνθρωποι έχουν φθάσει στο επόμενο σκαλί, που είναι το «διάστημα». Με πολύ μικρότερη ταλαιπωρία και ανάγκες εκπαίδευσης/φυσικής κατάστασης, όμως, και με σαφώς μικρότερο κίνδυνο. Αν ενδιαφέρεστε ξεκινήστε την αποταμίευση καθώς η World View Enterprises ήδη κατασκευάζει την κάψουλα και λογικά εντός της δεκαετίας θα την δούμε να ίπταται…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles