18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ban σε πολλά κινέζικα apps στην Ινδία, όπως τα WeChat και TikTok

    Η ινδική κυβέρνηση απαγόρευσε τη διάθεση πάνω από 250 mobile apps τους τελευταίους μήνες με αφορμή τις πολιτικές συλλογής δεδομένων τους αλλά και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Μεταξύ των banned apps είναι το TikTok, το WeChat, το Baidu, ο browser της Alibaba (UC Browser), ακόμα και κάποια apps που σχετίζονται με το οικοσύστημα της Xiaomi, όπως και πάρα πολλά mobile games που αποδεικνύονται εξαιρετικοί “Δούρειοι Ίπποι” για τα smartphones.

    Σήμερα η Ινδία έκανε ban 59 επιπλέον apps, αφού δεν πείστηκε από τους εκπροσώπους των εταιρειών τους στα ερωτήματα που τους έθεσε. Το ζήτημα της συλλογής δεδομένων από κινέζικα apps εξελίσσεται σε ένα μεγάλο, παγκόσμιο πρόβλημα για όλες τις πλευρές, ενώ αφορά δισεκατομμύρια χρήστες σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles