24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Bank of America πιστεύει στο Bitcoin

    Το Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα που εκρήγνυται σε αξία τον τελευταίο χρόνο και έχει κάνει πολλά βλέμματα να στραφούν προς το μέρος του, μόλις έλαβε την πρώτη έκθεσή του από την ίδια την Bank of America. Και το σημαντικότερο, η έκθεση αυτή κρίνεται μάλλον θετική!

    Η Τράπεζα των ΗΠΑ δημοσίευσε την έκθεση που αφορά το Bitcoin και στην οποία αναφέρει πως το ψηφιακό νόμισμα ίσως αναδειχθεί στο μέλλον και αποτελέσει σημαντικό τρόπο ηλεκτρονικών συναλλαγών. Επιπλέον θεωρεί πως οι φόβοι για ξέπλυμα χρήματος μέσω του Bitcoin και άλλων, παράνομων συναλλαγών, δεν θα επαληθευθούν απαραίτητα, καθώς η φύση του νομίσματος (όλες οι συναλλαγές δημοσίευονται και κάθε Bitcoin αφήνει πίσω του ένα «ίχνος» που δεν αλλάζει ποτέ, περιέχοντας το ιστορικό του) θα αποθαρρύνει όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για τέτοιους σκοπούς.

    bitcoinbofa2

    Ωστόσο, στέκεται στην αστάθεια της αξίας του Bitcoin, η οποία έχει αυξηθεί κατά 50 φορές από την αρχή του 2013 αλλά στο παρελθόν έχει πέσει απότομα σε χαμηλά επίπεδα με την ίδια ευκολία που βρέθηκε σε αυτά. Η αστάθειά του, αν συνεχιστεί, μπορεί να εμποδίσει την ανέλιξή του σε σημαντικό νόμισμα.

    Eπίσης στην έκθεση εκφράζεται και ανησυχία για το ενδεχόμενο δημιουργίας «φούσκας» από το Bitcoin, η οποία φυσικά θα μπορούσε να «σκάσει» ανά πάσα στιγμή, επηρεάζοντας αρνητικά την αγορά. Εκτιμάται ότι η αξία ενός Bitcoin ίσως αγγίξει και τα 1300 δολλάρια (από τα 1000 που βρίσκεται τώρα) και η συνολική αγορά των Bitcoins παγκοσμίως τα 15 δις, αυτό το «τρέξιμο» του νομίσματος όμως θα εγκυμονούσε κίνδυνο.

    bitcoinbofa1

    Το σίγουρο είναι πως όσοι εμπιστεύθηκαν το Bitcoin από το 2011 και μετά έχουν βγεί κερδισμένοι και μάλιστα σε τεράστιο βαθμό, αλλά κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί πως αυτό θα συνεχιστεί.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles