21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Bard: Ανατρέπει τη “σκακιέρα” η απάντηση της Google στο ChatGPT

    Το «έξυπνο» εργαλείο της OpenAI, το ChatGPT, μονοπώλησε το ενδιαφέρον το τελευταίο δίμηνο εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Το πολυσυζητημένο chatbot όμως πλέον αποκτά ανταγωνισμό, καθώς η Google ανακοίνωσε χτες τη δική της πρόταση που φέρει το όνομα Bard.

    Σε σχετική ανάρτηση που έκανε ο CEO της Google Sundar Pichai, αναφέρεται ότι το Bard αποτελεί μια πειραματική υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης, με την οποία οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν. Βασίζεται στο υπάρχον γλωσσικό μοντέλο για διαλόγους της Google (LaMDA), το οποίο ανέπτυξε η εταιρεία πριν από δύο χρόνια.

    «Το Bard σκοπεύει να συνδυάσει το εύρος γνώσης του κόσμου με την ισχύ, τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων», αναφέρει ο Pichai. «Αντλεί τις πληροφορίες από το διαδίκτυο και προσφέρει φρέσκες, υψηλής ποιότητας απαντήσεις».

    Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα δε θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο internet, όπως ήταν το ChatGPT. Η Google ξεκινά με την κυκλοφορία μιας πιο «ελαφριάς» έκδοσης της LaMDA, με χαμηλότερες απαιτήσεις συστήματος, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση επιλεγμένοι χρήστες.

    «Θα συνδυάσουμε το εξωτερικό feedback με τα δικά μας εσωτερικά tests για να βεβαιωθούμε πως οι απαντήσεις του Bard έχουν ένα υψηλό στάνταρ για την ποιότητα, την ασφάλεια και την ακρίβεια των πληροφοριών στον πραγματικό κόσμο», ανέφερε ο CEO της Google, συμπληρώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή αυτή η φάση δοκιμών θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιώνουμε την ποιότητα και την ταχύτητα του Bard».

    Ο Pichai δε μοιράστηκε πολλές λεπτομέρειες για το Bard. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στο “Google Presents” event στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Xiaomi δηλώνει το στο MWC 2023, όμως “χλωμό” να δούμε το Xiaomi 13 Ultra!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles