20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στα Όσκαρ του 2014, θα δούμε ως υποψήφια, την ταινία για τη ζωή του Alan Turing

    Ένα σενάριο βρίσκεται ήδη στα γραφεία της Warner Bros και έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η ταινία που θα φτάσει στα Όσκαρ (του 2014). Ο τίτλος του, The Imitation Game, συγγραφέας του ο Graham Moore και (για εμάς πιο σημαντικό) ήρωάς του, ο Alan Turing. Ο Βρετανός μαθηματικός που έσπασε τον κώδικα Enigma και θεωρείται ο πατέρας των υπολογιστών.

    Το μεγάλο μυαλό, η μυθική μορφή αλλά και ο άτυχος άνθρωπος που κλήθηκε να απολογηθεί για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό σε μία χώρα που μέχρι τη δεκαετία του 1950 είχε ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία, είναι σίγουρα σπουδαίο υλικό για μία ταινία οσκαρικών προδιαγραφών. Τις τελευταίες μέρες όμως, κυκλοφορεί και η είδηση πως ένας αγαπημένος Βρετανός ηθοποιός, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Warner Bros, ώστε να αναλάβει τον ρόλο του Turing. Αυτός είναι ο Benedict Cumberbatch, ένας επικών διαστάσεων κατά τη γνώμη μας ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός στο ρόλο του Sherlock Holmes, στην εξαιρετική σειρά του BBC.

    Ο Cumberbatch επίσης, έχει ενσαρκώσει με εξαιρετική επιτυχία και τον Stephen Hawking, στην ομώνυμη ταινία και αν εν τέλει υπογράψει με την Warner για τον ρόλο του Turing, θα έχουμε πολλά, πάρα πολλά να συζητάμε.

    Πηγή: io9

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles