18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    BenQ WiT e-Reading desk lamp Review: «Φουτουριστικό design κι αστείρευτο φως»!

    H BenQ μπορεί να είναι γνωστή για τις ποιοτικές οθόνες της, όμως μας έχει συνηθίσει και σε μια σειρά από ιδιαίτερα και ξεχωριστά gadgets που έχουν ως στόχο να κάνουν την επαφή μας με την tech καθημερινότητα πιο εύχρηστη και άνετη. Η ScreenBar e-reading lamp που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα είχε ακριβώς αυτό το σκοπό, καθώς αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο gadget που προστατεύει την υγεία των ματιών μας. Στην ίδια ακριβώς λογική βαδίζει η WiT e-Reading LED Desk Lamp, μία πρόταση που ανήκει στα πιο ενδιαφέροντα και stylish concepts που είδαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η WiT είναι μια λύση που είναι ιδανική για όλους τους χρήστες που συνηθίζουν να περνούν άπειρες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους και αναζητούν το τεχνητό φως που θα τους κάνει να αισθάνονται ξεκούραστα και άνετα

    It came from the future!

    Εν αντιθέσει με την ScreenBar που μπορούσε να προσαρτηθεί σε κάθε monitor, η WiΤ πρόκειται για ένα αυτόνομο φωτιστικό (λάμπα γραφείου) που μπορεί να «διακοσμήσει» κάθε χώρο και να βρεθεί δίπλα σε κάθε υπολογιστή και monitor. Παρατηρώντας την πιο προσεκτικά δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την ιδιαίτερη έμφαση που έχει δοθεί από την BenQ στο σχεδιασμό και στο design που καθιστά την Wit ένα πραγματικό «κόσμημα». H καμπυλωτή πλευρά που θυμίζει λες και βγήκε από το drawing board του Καλατράβα, η στιβαρή κυκλική βάση, το εύχρηστο κυκλικό κουμπί ελέγχου (που ορίζει την ένταση) και ο ρυθμιζόμενος βραχίονας προσθέτει παραπάνω πόντους στην ευκολία χρήσης. Κατασκευασμένη από premium και eco-friendly υλικά, η Wit συνδυάζει άψογα κράμα αλουμινίου με ψευδάργυρο και βιομηχανική ρητίνη.

    Με που την αντικρίσαμε βέβαια δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι η πρόταση της BenQ είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει σε κάθε εσωτερικό περιβάλλον, χαρίζοντας μια μοναδική φουτουριστική πινελιά που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Το ξεχωριστό design της βέβαια δεν είναι μόνο για το «θεαθήναι», αλλά και για να προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα. Με 150% μεγαλύτερο πλάτος φωτισμού σε σύγκριση με μια τυπική λάμπα, η πρόταση της BenQ «αγκαλιάζει» αρμονικά κάθε επιφάνεια. Όμως πέραν του πραγματικά εκπληκτικού σχεδιασμού, η Wit ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χαρίζοντας άνεση, αξιοπιστία κι εντυπωσιακά φωτεινό αποτέλεσμα.

    Η e-reading εμπειρία σας αλλάζει επίπεδο, καθώς η Wit desk lamp έρχεται με built-in sensor που δύναται να αντιληφθεί τον φωτισμό του χώρο στον οποίο βρίσκεται τοποθετημένη, προσφέροντας έναν διαφορετικό φωτισμό που ουσιαστικά είναι πιο έντονος στις άκρες και περισσότερο σκοτεινός στο ενδιάμεσο. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά επιτυγχάνεται η μείωση των αντανακλάσεων και η εξαγωγή ενός φυσικού αποτελέσματος στον φωτισμό.

    Τα υψηλής ποιότητας LEDs παρέχουν 1800 Lux, ενώ η ενεργειακή κατανάλωση ανέρχεται στα 18 watt. Το σημαντικότερο στοιχείο που καθιστά την Wit ξεχωριστή έχει να κάνει με την εκπληκτική αντοχή της, καθώς μπορεί να παραμείνει λειτουργική για 50.000 και πλέον ώρες χωρίς να εμφανίσει την παραμικρή βλάβη, πράγμα που μεταφράζεται σε 8 ώρες την ημέρα συνεχούς λειτουργίας επί 17 ολόκληρα χρόνια! Παράλληλα, ο χρήστης της e-reading Wit lamp μπορεί να εναλλάσσει on-the-fly τον τόνο του φωτισμού. Για παράδειγμα, τα θερμά και πιο απαλά χρώματα είναι ιδανικά για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν, ενώ οι πιο ψυχροί τόνοι ενδείκνυνται για καλύτερη συγκέντρωση και εργασία.

    Light as you need it!

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε την BenQ Wit για το υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας που προσφέρει, καθώς μπορείτε να την ρυθμίσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να επιτύχετε έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όμορφη, ευπροσάρμοστη και άκρως λειτουργική και χρήσιμη είναι βέβαιο ότι μια Wit θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του γραφείου σας. Ένα είναι βέβαιο: Θα δείτε την καθημερινότητα σας με άλλο μάτι… εμπιστευτείτε μας!  

    Επίσημος διανομεάς των προϊότων της BenQ στη χώρα μας είναι η Conceptum A.E.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles