12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    BeReal: Νέα δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων

    Το BeReal αποτέλεσε το app της χρονιάς το 2022, τουλάχιστον όσον αφορά τα iPhone. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο φαίνεται ότι η εν λόγω εναλλακτική πρόταση social media έχει χάσει τη δυναμική της. Τώρα, η γαλλική εταιρεία σύστησε στο κοινό τη λειτουργία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων “RealChat”, δηλαδή ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει πρακτικά σε όλα τα apps κοινωνικής δικτύωσης.

    Οι χρήστες ζητούσαν για καιρό να τους δοθεί η δυνατότητα αυτή στο πλαίσιο της εφαρμογής. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να στείλουν μήνυμα σε άλλον χρήστη μόνο εάν είναι φίλοι μαζί του στην πλατφόρμα. Για να διαγραφεί ένα μήνυμα, πρέπει να το κάνουν και τα δύο μέρη, ενώ το σύστημα συνομιλίας θα διαθέτει λειτουργίες αποκλεισμού και αναφοράς.

    Το BeReal έχει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που δε βλέπουμε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στέλνει ειδοποιήσεις σε τυχαία ώρα κάθε μέρα, προτρέποντας τους fans της εφαρμογής να μοιράζονται εκείνη τη στιγμή φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το κινητό. Οι χρήστες έχουν ένα παράθυρο δύο λεπτών για να το κάνουν, με αποτέλεσμα να μοιράζονται αυθόρμητες στιγμές χωρίς να ξοδεύουν χρόνο για να βεβαιωθούν ότι οι φωτογραφίες τους είναι τέλειες. Οι φίλοι τους άλλωστε ειδοποιούνται όταν καθυστερούν ή όταν αναθεωρούν μια δημοσίευση. Νωρίτερα φέτος, το BeReal διέψευσε στοιχεία που ήθελαν το engagement στην εφαρμογή να έχει μειωθεί σημαντικά, λέγοντας ότι εξακολουθεί να έχει 20 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες.

    Διαβάστε επίσης:

    Κινέζος streamer πέθανε σε ζωντανή μετάδοση από υπερβολικό αλκοόλ (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles