24.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Bethesda: Τέλος εποχής για τα studios των Redfall και Hi-Fi Rush

    Στο κλείσιμο αρκετών game studios της Bethesda -και φυσικά σε νέες απολύσεις- προχωρά η Microsoft. Σύμφωνα με ένα email του επικεφαλής των Xbox Game Studios Matt Booty προς το προσωπικό, ανακοινώθηκε το τέλος των Arkane Austin (developer του Redfall), Tango Gameworks (Hi-Fi Rush), Alpha Dog Games κ.α.

    Όπως ανέφερε ο Booty, ο λόγος πίσω από το κλείσιμο είναι μια “εκ νέου ιεράρχηση των τίτλων και των πόρων”. Κάποιοι εργαζόμενοι από τα επηρεαζόμενα studios θα μετεγκατασταθούν, ενώ άλλοι θα απολυθούν. Όπως έγινε γνωστό, η Arkane, “θα κλείσει με ορισμένα μέλη της ομάδας να ενώνονται με άλλα studios για να εργαστούν σε projects της Bethesda”, ανέφερε ο Booty. Η ενημέρωση του Redfall που προηγήθηκε θα είναι η τελευταία, καθώς η Microsoft τερματίζει την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι servers “θα παραμείνουν συνδεδεμένοι για τους παίκτες και θα παρέχουμε καλές προσφορές σε όσους αγόρασαν το Hero DLC”, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Όσον αφορά την Tango Gameworks, κλείνει οριστικά και δε φαίνεται κανένα μέλος της να μετακινείται σε άλλο studio της Bethesda. Όπως έγινε γνωστό “το Hi-Fi Rush θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες που είναι σήμερα”. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι μόλις έκανε το ντεμπούτο του στο PS5, αφού πρώτα έλαβε πολλές διακρίσεις, υποψηφιότητες σε βραβεία και κριτικούς επαίνους.

    Η Alpha Dog Games είναι το τρίτο studio που κλείνει, σκορπίζοντας… αβεβαιότητα στους προγραμματιστές του Mighty Doom για κινητά. “Το Mighty Doom θα λήξει στις 7 Αυγούστου και θα απενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα των παικτών να πραγματοποιούν αγορές στο παιχνίδι”, ανακοινώθηκε. Η Microsoft μετακινεί επίσης την ομάδα των Roundhouse Studios στα ZeniMax Online Studios για να συνεργαστεί πιο στενά στο The Elder Scrolls Online. Ο Booty παραδέχεται ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι «ενοχλητικές» για την Bethesda στο σύνολό της.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος, η Microsoft απέλυσε 1.900 υπαλλήλους από τα Xbox Game Studios και την Activision Blizzard. Δεν είναι γνωστό ακριβώς πόσοι εργαζόμενοι επηρεάζονται από το νέο κλείσιμο. Η βιομηχανία των video games αντέδρασε με θυμό στην είδηση. Τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι fans μοιράστηκαν την απογοήτευσή τους για το κλείσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles