21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το «Beyond: Two Souls» είναι το παιχνίδι που θα διαδεχτεί το Heavy Rain

    Δε νομίζω να υπάρχει κάτοχος του PS3 που να μη θυμάται το Heavy Rain. Προσωπικά, συζητώντας με άλλους δύο ανθρώπους πριν από δύο χρόνια, ο καθένας μας είχε βιώσει τις επί μέρους σκηνές του παιχνιδιού με τελείως διαφορετικά γεγονότα! Η είδηση λοιπόν ότι θα κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι με παρόμοιο gameplay είναι τουλάχιστον συναρπαστική, και στην E3 αποκαλύφθηκε το gameplay του τίτλου, που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS3.

    Ας ξεκινήσουμε όμως με μία έκπληξη. Το Beyond: Two Souls, όπως θα λέγεται, θα βασίζεται στη μηχανή γραφικών της Quantic Dream, για την οποία είχαμε γράψει πριν από τρεις μήνες με αφορμή το τεχνικό demo της «Kara». Μάλιστα τότε η Quantic Dream είχε πει ότι αυτό δεν θα είχε σχέση με κάποιο παιχνίδι. Τυπικά δεν είπε ψέματα, αφού η ίδια η Kara ως χαρακτήρας είναι άσχετη με το Beyond, όμως…

    Τέλος πάντων, πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού θα είναι η Jodie Holmes, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Ellen Page, γνωστή από τις ταινίες Juno, Inception και X-Men 3. Όσον αφορά την υπόθεση, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα ακόμα. Σε γενικές γραμμές πάντως, η Jodie είχε πάντα μία ψυχική σύνδεση με τον Aiden, ένα αόρατο και αιθέριο ον, που μόνο εκείνη βλέπει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ιστορία θα εξελιχθεί σε μία περίοδο 15 ετών, στη ζωή της Jodie.

    Μάλιστα στο παιχνίδι θα χειρίζεστε όχι μόνο τη Jodie αλλά και τον Aiden. Ο τελευταίος θα προκαλεί ρίγη όταν περνάει κοντά από ανθρώπους, θα μπορεί να μετακινεί αντικείμενα (από φλιτζάνια μέχρι αυτοκίνητα), ακόμα και να καταλαμβάνει τα σώματα ανθρώπων ώστε να τους αναγκάζει να κάνουν ότι θέλει. Α, και φυσικά δεν θα περπατάει, αλλά θα αιωρείται. Όσο για τη Jodie, όταν ελέγχετε εκείνη γίνεται πιο οικείος ο χειρισμός, με τις ενδείξεις για τις διαθέσιμες κινήσεις-ενέργειες, όπως στο Heavy Rain. Αν και είναι πιθανό να μην έχει τόσες πολλές εκδοχές για κάθε σκηνή όσες το Heavy Rain, η Ellen Page είπε ότι όταν την προσέλαβαν, της περιέγραψαν το παιχνίδι σαν «τέσσερις ταινίες».

    Στο demo που παρουσιάστηκε στην E3, η Jodie προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία, για αδιευκρίνιστο λόγο (σ.σ. ίσως τους μπουγέλωσε και τους χαστούκισε…) και καταλήγει σε ένα τρένο. Για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, πηδάει από το τρένο και ο Aiden την καλύπτει ως ασπίδα για να μη σκοτωθεί από την πτώση. Τρέχοντας μέσα στο δάσος, τελικά βρίσκεται σε ένα μπλόκο με περιπολικά. Ο Aiden καταλαμβάνει έναν οδηγό και μετακινεί ένα από τα αυτοκίνητα, δημιουργώντας άνοιγμα για τη Jodie. Εκείνη κλέβει μία μοτοσικλέτα και έτσι ξεκινάει μία καταδίωξη εναντίον της.

    Φτάνοντας σε μία κωμόπολη, ο Aiden αναποδογυρίζει αυτοκίνητα, καταλαμβάνει ελεύθερους σκοπευτές ώστε να εξουδετερώσει τους άλλους αστυνομικούς, και ανατινάζει ένα βενζινάδικο με χειροβομβίδα! Όπως καταλαβαίνετε, το στοιχείο του υπερφυσικού κυριαρχεί στο Beyond, αντίθετα από το Heavy Rain, όπου η υπόθεση ήταν αυστηρά ρεαλιστική. Στο τέλος, η Jodie πλησιάζει έναν τραυματισμένο αστυνομικό και του λέει «tell them to leave me the fuck alone because next time I’ll kill everyone». Αινιγματικό τελεσίγραφο, αλλά ελπίζουμε ότι θα βγάλει νόημα όταν μάθουμε περισσότερα για την υπόθεση.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles