19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μεγάλη αύξηση των εφαρμογών του Microsoft Windows Store που ξεπερνούν πλέον τις 699.000!

    Είναι γνωστό ότι το Play Store της Google και το App Store της Apple είναι τα δύο stores με τις περισσότερες mobile εφαρμογές με το Windows Store της Microsoft να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, η έλευση των Windows 10 σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία των unified universal apps δίνει μία μεγάλη ώθηση στον αριθμό των εφαρμογών που φιλοξενούνται στο App Store.

    windows Store

    Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα έχει σημειωθεί μία αύξηση της τάξεως του 67% στις εφαρμογές που υπάρχουν στο online κατάστημα της Microsoft, φτάνοντας τα 699.000 και πλέον apps. Το συγκεκριμένο νούμερο περιλαμβάνει εφαρμογές τόσο για κινητά τηλέφωνα και tablets όσο και για PCs, για αυτό και ο ακριβής αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών θα είναι πολύ χαμηλότερος για τις mobile συσκευές. Αν και ο αριθμός των εφαρμογών του Windows Store, το τελευταίο χρονικό διάστημα γνωρίζει μία σημαντική αύξηση, ωστόσο το online κατάστημα της Microsoft βρίσκεται αρκετά πίσω σε σύγκριση με το Google Play (που αριθμεί 1.6 εκατομμύρια εφαρμογές) και το App Store της Apple που προσφέρει στους users 1.5 εκατομμύρια διαθέσιμα mobile apps. Η έλλειψη ορισμένων αρκετά γνωστών εφαρμογών (πάρτε για παράδειγμα το Instagram, το οποίο εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε beta μορφή) αποτρέπει αρκετούς users από το να προτιμήσουν μία mobile συσκευή που φέρει το Microsoft brands. Ωστόσο, η παραπάνω εξέλιξη δεν μπορεί παρά να σκορπάει χαμόγελα τους υπευθύνους του κολοσσού των νέων τεχνολογιών.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles