19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Bill Gates: “Η ΑΙ σε 18 μήνες θα διδάσκει ανάγνωση στα παιδιά”

    Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί το πιο… hot θέμα συζήτησης αυτή την περίοδο, καθώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια, σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουν και να ανατρέψουν τα δεδομένα σε αυτό το πεδίο. Αυτό που έχει κάνει αίσθηση μέχρι στιγμής, είναι το Chat GPT της OpenAI, το οποίο κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Η Google σύντομα απάντησε με το ανταγωνιστικό Bard, τη στιγμή που και ο Elon Musk φέρεται να ετοιμάζει τη δική του πρόταση ΑΙ.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει παράλληλα και η άποψη του Bill Gates για τα ΑΙ chatbots. O επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, προγραμματιστής υπολογιστών και συνιδρυτής της Microsoft, δήλωσε ότι τα chatbots «βρίσκονται σε καλό δρόμο και σε 18 μήνες θα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες γραφής τους», αναφέρει το CNBC.

    Ιστορικά, η διδασκαλία δεξιοτήτων γραφής έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα απίστευτα δύσκολο επίτευγμα για έναν υπολογιστή, σημείωσε ο Gates. Όταν οι εκπαιδευτικοί παραθέτουν τα σχόλιά τους σχετικά με τα δοκίμια, αναζητούν χαρακτηριστικά όπως η αφηγηματική δομή και η σαφήνεια του λόγου – μια «άσκηση υψηλής γνωστικής ικανότητας» που είναι «δύσκολη» για τους προγραμματιστές να αναπαράγουν σε κώδικα. Τώρα όμως, η ικανότητα των chatbots AI να αναγνωρίζουν και να αναδημιουργούν ανθρώπινη γλώσσα αλλάζει αυτή τη δυναμική.

    Παρόλα αυτά, η τεχνολογία AI πρέπει να βελτιωθεί στην ανάγνωση και την αναδημιουργία της ανθρώπινης γλώσσας, προτού μπορέσει να γίνει δάσκαλος για τα παιδιά, δήλωσε ο Gates. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά ο γνωστός επιχειρηματίας είναι βέβαιος ότι θα είναι εφικτό, πιθανότατα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    To Viber Pay είναι τώρα διαθέσιμο και στην Κύπρο

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles