21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Bitcoin: Αυτή είναι η γνώμη κορυφαίων οικονομολόγων για το γνωστό κρυπτονόμισμα

    Το Bitcoin όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι γεγονός ότι έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, ιδίως με την μεταβλητότητα που παρουσιάζει η αξία του. Η εφημερίδα The Guardian συγκέντρωσε τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια ειδικών και τα δημοσίευσε σε πρόσφατο άρθρο της. Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν, ορισμένους από τους κορυφαίους οικονομολόγους να εκφράζουν τις απόψεις τους όσον αφορά το γνωστό κρυπτονόμισμα.

    bitcoin

    Yves Mersch

    Ο Yves Mersch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χαρακτήρισε τα ψηφιακά κρυπτονομίσματα ως απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Οι συναλλαγές του Bitcoin χρειάζονται αρκετές ώρες για να επιβεβαιωθούν, είχε σημειώσει σε μια ομιλία του. Με αυτήν την ταχύτητα, αν αγοράσεις μερικές τουλίπες με Bitcoin, αυτές θα έχουν μαραθεί μέχρι να επιβεβαιωθεί η συναλλαγή.

    Agustín Carstens

    Ο νέος επικεφαλής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ), χαρακτήρισε το Bitcoin ως μια φούσκα και μια περιβαλλοντική καταστροφή. Αν οι αρχές δεν δράσουν άμεσα τόνισε, τα κρυπτονομίσματα θα συνδεθούν ακόμη περισσότερο με το κυρίως οικονομικό σύστημα και θα αποτελέσουν μια απειλή για την οικονομική σταθερότητα.

    Nouriel Roubini

    Ο συγκεκριμένος Αμερικανός οικονομολόγος, στον οποίο είχε πιστωθεί η έγκαιρη πρόβλεψη της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2008, έχει παρόμοια γνώμη με τους υπολοίπους, τονίζοντας ότι αποτελούν απάτη, ενώ υποστήριξε πως αυτοί που έχουν πάθος με τα κρυπτονομίσματα, ότι είναι διαδικτυακοί τρομοκράτες. Η συμβουλευτική εταιρεία την οποία διευθύνει, η Roubini Global Economics, είχε δεχθεί και επίθεση DDOS, ως αποτέλεσμα της κριτικής που έχει ασκήσει.

    Capture

    Jamie Dimon

    Το αφεντικό της JP Morgan υποστήριξε από την πλευρά του στα μέσα Σεπτεμβρίου, ότι το Bitcoin αποτελεί μια απάτη και ότι ταιριάζει σε αυτούς που ασχολούνται με εμπόριο ναρκωτικών, δολοφόνους και όσους ζουν στη Βόρεια Κορέα. Απείλησε μάλιστα να απολύσει υπαλλήλους της τράπεζας που ασχολούνται με το κρυπτονόμισμα αν και λίγο αργότερα άλλαξε στάση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κόρη του αγόρασε δυο Bitcoins.

    Robert Shiller

    Ο οικονομολόγος, ο οποίος έχει κερδίσει και βραβείο νόμπελ προέβλεψε ότι το Bitcoin δεν θα αποτελεί ένα μόνιμο χαρακτηριστικό του κόσμου μας. Σε ομιλία του στο World Economic Forum στο Davos, το αποκάλεσε ως μια έξυπνη ιδέα. Τείνω να θεωρώ το Bitcoin σαν ένα πείραμα. Είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα αλλά όχι κάτι το μόνιμο.

    Warren Buffett

    Ο εκατομμυριούχος επενδυτής υποστήριξε στις 11 Ιανουαρίου ότι ποτέ δεν θα επένδυε στα κρυπτονομίσματα. Μπορώ με σιγουριά να υποστηρίξω ότι θα έχουν άδοξο τέλος.

    Joseph Stiglitz
    Το κρυπτονόμισμα θα πρέπει να εξαφανιστεί. Δεν εξυπηρετεί καμιά κοινωνική ανάγκη.

    Janet Yellen

    Στις 15 Δεκεμβρίου, η πρώην επικεφαλής της FED περιέγραψε το Bitcoin ως μη σταθερή πηγή αξίας, ενώ υπενθύμισε την από το 2014 θέση της, ότι η FED δεν έχει την αρμοδιότητα για την ρύθμισή του.

    Theresa May

    Η Theresa May είχε δηλώσει στο World Economic Forum στο Davos, ότι ανησυχεί πως οι εγκληματίες τα χρησιμοποιούν για την παράνομη μεταφορά κεφαλαίων.

    Steven Mnuchin

    Αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, είχε εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του, δηλώνοντας στο CNBC ότι πρωταρχικός στόχος είναι να διασφαλίσουν ότι δεν χρησιμοποιούνται από εγκληματίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles