22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πώς μπορείς να χάσεις 4,77 εκατ. ευρώ; Πετώντας ένα σκληρό δίσκο με… Bitcoin

    4.77 εκατ. ευρώ (υπολογίζοντας τα Bitcoin με τη τωρινή τους αξία που έφτασε χθες τα…. 1.000 δολάρια) έχασε ο James Howells, πετώντας απλά έναν παλιό σκληρό δίσκο, που είχε κρατήσει από ένα κατεστραμμένο laptop, σε χώρο υγειονομικής ταφής, που έχει το μέγεθος γηπέδου ποδοσφαίρου, κοντά στο Newport της Ουαλίας.

    hard drive containing Bitcoin Newport landfill

    Ο Howells, ο οποίος εργάζεται ως IT, είχε “εξορύξει” 7.500 Bitcoin το 2009, όταν το ψηφιακό νόμισμα ήταν δημοφιλές μόνο στους τεχνολογικούς κύκλους. Τότε αυτά κόστιζαν περί τις 500.000 ευρώ, τώρα, ωστόσο, η αξία τους έχει πολλαπλασιαστεί. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ξέχασε αυτή την επένδυσή του, έτσι ο δίσκος που είχε κρατήσει για κάποια χρόνια στο συρτάρι του και ο οποίος περιείχε το κρυπτογραφημένο “ιδιωτικό κλειδί” για τα Bitcoin, κατέληξε στη χωματερή, σε σημείο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον ανασύρει κάποιος. Και καθώς δεν έχει κρατήσει backup από τα δεδομένα, τα πράγματα γι’ αυτόν είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολα.

    Τώρα ζητάει donations από χρήστες, προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα και να ανασύρει το δίσκο, αλλά και βοήθεια από “κυνηγούς θησαυρών”, αν και αναγνωρίζει ότι, καθώς το λάθος ήταν δικό του, δεν έχει κανείς την υποχρέωση να τον βοηθήσει.

    Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει να πιστεύει ότι τα Bitcoin είναι το μέλλον των χρημάτων, αλλά και το επόμενο μεγάλο βήμα για το Internet. Σίγουρα, αν ξαναεπιχειρήσει να επενδύσει σ’ αυτά, θα είναι, πάντως, πολύ πιο προσεκτικός…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles