21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η αξία του Bitcoin έπεσε στο μισό. Και γι αυτό, φταίει η Κίνα

    Η απόφαση του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου Bitcoin της Κίνας, να σταματήσει να δέχεται «αγορές» Bitcoin σε γουάν, έπειτα από τις πιέσεις των Κινεζικών αρχών, οδήγησε το cryptocurrency σε μία απίστευτη πτώση, τις τελευταίες ημέρες. Πτώση που ξεπέρασε το 50%.

    Έπειτα από την επίσημη απαγόρευση του Bitcoin από τις Κινεζικές αρχές, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της Κίνας, το BTC China που εδρεύει στη Σαγκάη, ανακοίνωσε στο Weibo πως σταματά να δέχεται «παραγγελίες» για το cryptocurrency. Αποτέλεσμα;

    china_bitcoin

    Η τιμή του Bitcoin κατακρημνίστηκε σήμερα ακόμα περισσότερο, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη του 50%. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, το Bitcoin «αξίζει» 570 δολάρια περίπου (440+ ευρώ), όταν μερικές ημέρες πριν, η τιμή του είχε ξεπεράσει τα 1100 δολάρια.

    Ο λόγος για την απότομη αυτή πτώση, ήταν οι πιέσεις της Κινεζικής Κυβέρνησης να σταματήσουν να αποδέχονται η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας και τα μεγάλα ανταλλακτήρια το cryptocurrency, που είναι πολύ δημοφιλές στην Ανατολική χώρα. Λογικό, με την τόση ανέχεια και το τρομερά κλειστό πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Οι πιέσεις αυτές οδήγησαν στην ραγδαία μείωση στη ζήτηση του Bitcoin, άρα και τη ραγδαία πτώση της τιμής του.

    Πού θα καταλήξει η αξία του Bitcoin; Δεν μπορούμε να σας το πούμε με ασφάλεια. Σίγουρα η μειωμένη ζήτηση από την πολυπληθή Κίνα, επηρεάζει άμεσα την τιμή του, όπως και των υπόλοιπων cryptocurrencies που παραμένουν γοητευτικές επιλογές ως νομίσματα για όσους δεν θέλουν να εμπλέκονται με τις απόλυτα ρυθμιζόμενες συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα.

    Ανεξάρτητα όμως από το πού θα φτάσει τελικά η τιμή του Bitcoin, μπορεί κανείς με ασφάλεια να πει πως ήρθε η εποχή που γίνεται «θεσμός», η ιδέα των εναλλακτικών νομισμάτων που είναι απομονωμένα από τους παγιωμένους τραπεζικούς κανόνες. Είτε το δει κανείς ως τον θάνατο της περίφημης τραπεζικής πίστης, είτε το δει ως ένα είδος trolling από τον πληθυσμό του διαδικτύου απέναντι στο σύστημα που έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική πίεση, τα cryptocurrencies, ήρθαν για να μείνουν.

    Stay tuned.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles