21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Κλείνει το BitFloor, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια Bitcoin

    Μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές πλατφόρμες ανταλλαγής και εξαργύρωσης Bitcoin, το BitFloor, ανακοίνωσε στην κεντρική του σελίδα ότι σταματά τη λειτουργία του για λόγους «που δεν ορίζονται από το BitFloor» και για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

    bitcoins_1020_large_verge_medium_landscape

    Ο λόγος είναι γιατί ο λογαριασμός της πλατφόρμας σε Αμερικανική τράπεζα έχει προγραμματιστεί να κλείσει, οπότε το BitFloor δεν μπορεί να παρέχει το ίδιο ποσό καταθέσεων και αναλήψεων, όπως στο παρελθόν. Η λειτουργία του έχει σταματήσει αλλά οι ιδρυτές του λένε πως θα επιστρέψουν όλα τα χρήματα στους χρήστες τους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για ποιο λόγο η τράπεζα των ιδρυτών αποφάσισε να κλείσει τον λογαριασμό τους.

    Αυτά, μόνο καλά νέα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για το bitcoin, ένα «νόμισμα» που ήρθε αρκετά στη δημοσιότητα τελευταία, ειδικά μετά τα τελευταία περιστατικά πιστωτικών κρίσεων στα παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα. Σε συνδυασμό και με μία πολύ έντονη και πολύ μεγάλη επίθεση DDoS στο Mt. Gox, ένα άλλο μεγάλο αποθετήριο bitcoins, θα έλεγε κανείς πως υπάρχει μία συντονισμένη επίθεση στο νόμισμα που έχει ως αποτέλεσμα η αξία του από τα 266 δολάρια τις προηγούμενες εβδομάδες, να έχει πέσει αυτή τη στιγμή στα 75 δολάρια. Το Mt. Gox που είναι και το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoins, συνεχίζει όμως, κανονικά τη λειτουργία του.

    Φυσικά, όπως σας έχουμε εξηγήσει κι εδώ, το παιχνίδι της οικονομίας, ακόμα και της ψηφιακής οικονομίας, είναι για παίκτες που το γνωρίζουν και αντέχουν να το παίζουν. Το Bitcoin, είναι ένα νόμισμα και κάθε νόμισμα έχει διακυμάνσεις. Δεν παύει όμως, επειδή δεν στηρίζεται στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, να είναι πιο επιθυμητό, αλλά και περισσότερο επικίνδυνο από τα «σταθερά» νομίσματα όπως το ευρώ, το δολάριο, το γιεν κ.α.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles