14.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Bleep. Η νέα εφαρμογή chat της BitTorrent για ασφαλείς, κρυπτογραφημένες συνομιλίες

    Η εταιρεία BitTorrent παρουσιάζει τον δικό της chat client, με στόχο την ασφάλεια και την ανωνυμία των συνομιλιών σας στο Διαδίκτυο. Ονομάζεται Bleep και σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μέσω μηνυμάτων κειμένου ή φωνής, πλήρως κρυπτογραφημένα.

    bleep-bittorrent

    Το πλεονέκτημα του Bleep; Ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες chat εφαρμογές, όπως το Google Hangouts ή το Skype, οι χρήστες μπορούν να συνδέονται απευθείας μεταξύ τους και χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κεντρικών servers, στα πρότυπα της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα torrents εδώ και πολλά χρόνια.

    bleep

    “Πολλές εφαρμογές messaging διαφημίζουν ιδιωτικότητα και ασφάλεια προσφέροντας end-to-end κρυπτογράφηση για τα μηνύματα. Αλλά, όταν πρόκειται για τη διαχείριση των metadata, εξακολουθούν να αφήνουν τους χρήστες εκτεθειμένους”, εξηγεί ο Farid Fadaie από την BitTorrent, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει μία ασφαλή κρυπτογραφημένη λύση, ιδανική για την εποχή της… NSA και των σκανδάλων της, καθώς προσφέρει απευθείας αποκεντρωμένη επικοινωνία με κάποιον που εμπιστεύεστε, χωρίς τον κίνδυνο τα metadata σας να εκτεθούν σε “μάτια” που δεν επιθυμείτε.

    chat-infographic

    Η ανάπτυξη της εφαρμογής βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια, με την τρέχουσα έκδοση να λειτουργεί μόνο σε Windows 7 και 8 και να μην υποστηρίζει ακόμη offline μηνύματα, ενώ η υποστήριξη άλλων λειτουργικών, συμπεριλαμβανομένων και mobile platforms, θα ακολουθήσει στο μέλλον. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό μέσω email ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, ωστόσο και ένα incognito mode είναι διαθέσιμο χωρίς να απαιτεί το να δώσετε κάποια προσωπικά στοιχεία.

    Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την pre-Alpha release του Bleep, μπορούν να εκδήλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles