21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    BlackBerry Assistant. Ένας ακόμη εικονικός βοηθός στο προσκήνιο!

    Η εφαρμογή BlackBerry Assistant αναμένεται να αποτελέσει την απάντηση της καναδικής εταιρείας στη Siri και στη Cortana! Ως γνωστόν, η BlackBerry ήταν η μόνη που είχε μείνει χωρίς ψηφιακό βοηθό για τις συσκευές της, καθώς εδώ και πολύ καιρό η Google, η Apple και η Microsoft είχαν παρουσιάσει τις δικές τους εξελιγμένες εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.

    Blackberry Assistant

    Με το Passport να βρίσκεται προ των πυλών, η BlackBerry προσπαθεί να βρει τρόπους για να κάνει πιο ελκυστική τη νέα της συσκευή και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ο χρήστης ενεργοποιώντας τη λειτουργία του BlackBerry Assistant θα μπορεί να δίνει συγκεκριμένες φωνητικές εντολές και ανάλογα η συσκευή θα αποκρίνεται (ακολουθώντας δηλαδή τη φιλοσοφία των υπολοίπων virtual assistant εφαρμογών). Για παράδειγμα, ο χρήστης χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή του (ή πληκτρολογώντας το αίτημα του) θα μπορεί να ανοίγει και να στέλνει e-mails, να ενεργοποιεί συγκεκριμένες εφαρμογές, να ορίζει τα ραντεβού του, ακόμη και να πραγματοποιεί status updates στα social media! Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της BlackBerry, Dony Halliwell, η εφαρμογή BlackBerry Assistant όχι μόνο θα αποκρίνεται στις εντολές του χρήστη, αλλά παράλληλα θα προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες του, λειτουργώντας ουσιαστικά με ανάλογο τρόπο, όπως η Cortana στo λειτουργικό Windows Phone 8.1. Σκοπός των υπευθύνων της BlackBerry είναι να κάνουν τον χρήστη πιο παραγωγικό και οργανωτικό και σίγουρα η εφαρμογή BlackBerry Assistant θα βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

    BlackBerry Assistant

    Η εφαρμογή BlackBerry Assistant θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στα μοντέλα Passport που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο, ενώ θα έρθει και ως update για τα παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας, μέσω της νέας έκδοσης του BlackBerry OS 10.3. Χωρίς αμφιβολία, η υιοθέτηση ενός εικονικού βοηθού για τις συσκευές της αποδεικνύει ότι η BlackBerry δεν θέλει με τίποτα να μείνει πίσω από τις εξελίξεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles