16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η BlackBerry αρχίζει και ανακάμπτει, αφήνοντας πίσω το κακό παρελθόν!

    Τους τελευταίους μήνες η BlackBerry αντιμετώπιζε έντονα το φάσμα της χρεοκοπίας, καθώς είχε υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές  εξαιτίας κυρίως των απογοητευτικών πωλήσεων των συσκευών της. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα κάτι δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο, καθώς η πολιτική και στρατηγική του John Chen, ο οποίος κλήθηκε να βγάλει την γνωστή εταιρεία από το τέλμα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει.

    blackberry-passport-review

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο που έδωσε στη δημοσιότητα η BlackBerry, παρόλο που σημειώθηκε μία βουτιά στις πωλήσεις και η μετοχή έπεσε κατά 5% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ωστόσο οι απώλειες της έφτασαν τα 148 εκατ. δολάρια, εμφανίζοντας αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τα 4.4 δισεκατομμύρια που είχε παρουσιάσει η γνωστή εταιρεία το Δεκέμβριο του 2013. Το οικονομικό συμμάζεμα που πραγματοποίησε ο Chen σε συνδυασμό με τις νέες συσκευές αποτελούν τους δύο κύριους παράγοντες που βοηθούν στην βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της BlackBerry. Περισσότερο όμως την κατάσταση δείχνει να βοηθάει η στρατηγική που ακολουθεί ο CEO της, καθώς είναι εμφανές ότι μέσα από τις νέες συσκευές της (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το BlackBerry Passport), επιχειρεί να παντρέψει το παλιό με το νέο, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο προσιτή στο καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο John Chen: 46% των κερδών της BlackBerry προήλθαν από το hardware, ενώ το υπόλοιπο 46% από τις υπηρεσίες και το 8% από τις πωλήσεις προϊόντων λογισμικού. Μάλιστα, το Passport είχε ένα άκρως πετυχημένο launch για τα δεδομένα της εταιρείας, πωλώντας περισσότερες από 200.000 συσκευές.

    Blackberrry AGM

    Είναι ευχάριστο που η BlackBerry καταφέρνει σιγά σιγά και ξεπερνάει το φάσμα της χρεοκοπίας, καθώς η αγορά αδιαμφισβήτητα έχει ανάγκη και από ορισμένες πιο “εναλλακτικές” προτάσεις, οι οποίες προσφέρουν κάτι το διαφορετικό στον καταναλωτή. Η BlackBerry στο χρονοδιάγραμμα της έχει ετοιμάσει τουλάχιστον 3 ακόμη συσκευές για το 2015 και σίγουρα μας εξάπτει το ενδιαφέρον να δούμε εάν τελικώς θα καταφέρουν να τραβήξουν τη προσοχή του καταναλωτικού κοινού.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles