18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Blackberry μηνύει τους δημιουργούς του Typo case για iPhone

    «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»…δυστυχώς αυτό το ρητό ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση της Blackberry, μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της Typo Products, για παραβίαση πατεντών που αφορούν το πληκτρολόγιό της.

    typo-blackberry-2

    Η Typo Products κατασκευάζει μια ειδική θήκη για το iPhone, η οποία ενσωματώνει και ένα φυσικό πληκτρολόγιο, για να διευκολύνει τη σύνταξη κειμένων από τη χρήστη. Η Blackberry επιτίθεται στην εταιρεία, κατηγορώντας την πως αντέγραψε τον επιτυχημένο σχεδιασμό των δικών της πληκτρολογίων που ενσωματώνει στις συσκευές της, τόσο εμφανισιακά όσο και σχεδιαστικά (με τα ανάγλυφα πλήκτρα). Επιπλέον, στην αγωγή αναφέρεται πως αυτή η θήκη παραπλανεί τους χρήστες, οι οποίοι βλέποντας τις φωτογραφίες της πάνω στο iPhone, θεωρούσαν πως «αγόραζαν ένα προϊόν Blackberry». Οι πατέντες που αναφέρονται είναι οι 7,629,964, 8,162,552 και D685,775 στο US Patent Office.

    typo-blackberry

    Αριστερά το Typo case πάνω στο iPhone, δεξιά μια συσκευή Blackberry

    Μάλλον αστήρικτη αυτή η δεύτερη κατηγορία, αφού όντως σχεδιαστικά το πληκτρολόγιο της Typo θήκης θυμίζει αρκετά αυτό ενός Blackberry, αλλά σε κάθε περίπτωση οι χρήστες μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν περί τίνος πρόκειται. Η θήκη της Typo κοστίζει $99 και θα κάνει την εμφάνισή της στη CES την επόμενη εβδομάδα, υποστηρίζει iPhone 5 και 5S και συνδέεται με αυτά ασύρματα μέσω Bluetooth.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles