14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ποιες εταιρείες ενδιαφέρονται για την BlackBerry; Πολλές!

    Το συμβούλιο της BlackBerry συμφώνησε να πουληθεί η εταιρεία στον μεγαλύτερο μεγαλομέτοχό της, Fairfax Financial, έναντι $4,7 δισ. ή $9 ανά μετοχή. Έως στην ερχόμενη Παρασκευή, η Fairfax Financial θα πρέπει να φέρει στο συμβούλιο μία συμφωνία συγχώνευσης.

    Η BlackBerry εντωμεταξύ μπορεί να διαπραγματευτεί την εξαγορά της με άλλες εταιρείες, και αν καταλήξει σε κάποια συμφωνία, τότε η Fairfax Financial θα λάβει σχετική αποζημίωση. Για την BlackBerry, και αυτό είναι το σημείο που θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην συγκεκριμένη είδηση, ενδιαφέρονται πολλές εταιρείες. Η αξία της υπολογίζεται μεταξύ $3 δισ. και $4.5 δισ. ενώ η αξία του συνόλου των ευρεσιτεχνιών της εταιρείας λέγεται ότι φτάνει τα $2 δισ. με $3 δισ. H Καναδική εταιρεία επίσης έχει στην τράπεζα περίπου $3,1 δισ. και δεν έχει χρέη. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της υπολογίζεται στα $10,6 δισεκατομμύρια αν και σε περίπτωση που ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ενδέχεται η αξία της να πέσει στο μισό. Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται αφού δεν μπορεί να πουλήσει τα… κινητά της. Το πιο πρόσφατο χτύπημα ήρθε από την Καναδική Rogers, που ανακοίνωσε ότι δεν θα συμπεριλάβει στην λίστα των smartphones της το BlackBerry Z30! Και φανταστείτε, είναι… Καναδική εταιρεία!

    BlackBerry-logo

    Όσο αφορά στις φίρμες που ενδιαφέρονται για την BlackBerry είναι η Google, η Intel, η Cisco, η SAP αλλά και οι LG και Samsung. Στο παρελθόν είχε ακουστεί το όνομα της Lenovo, ενώ και η Microsoft πιθανότατα εποφθαλμιά κυρίως το πορτφόλιο των ευρεσιτεχνιών της. Για να δούμε, θα καταλήξει στα χέρια κάποιας εταιρείας τεχνολογίας ή θα πέσει στα δίχτυα της Fairfax Financial με ότι αυτό συνεπάγεται;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles