24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Blackshades: Το FBI άρχισε να συλλαμβάνει κόσμο σε όλο τον πλανήτη!

    Ας αρχίσουμε από την αρχή: τι είναι το Blackshades; Πρόκειται για malware που επιτρέπει σε έναν cracker να πάρει τον έλεγχο ενός υπολογιστή τρίτου, ανοίγοντας κατά βούληση τη webcam του, κλέβοντας τους κωδικούς του, διαβάζοντας τα emails του και εξαπολύοντας επιθέσεις σε άλλα PC. Το εν λόγω software, το Blackshades δεν είναι παράνομο και πωλείται έναντι περίπου 40 δολαρίων. Αυτό που διώκεται ποινικά ωστόσο σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, είναι η εγκατάστασή του σε υπολογιστή άλλου χωρίς εκείνος να γνωρίζει κάτι. Και βέβαια σαν το Blackshades υπάρχουν άπειρα προγράμματα. Πάμε τώρα στο «ζουμί»

    blackshades-fbi

    Το FBI λοιπόν πήρε φόρα και προχώρησε στη σύλληψη περίπου 100 ατόμων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη σε Βόρειο Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη και Ασία –«πρωταθλήτρια» ανακηρύχθηκε η Μεγάλη Βρετανία με 17 άτομα στην ψειρού. Μεταξύ των θυμάτων των crackers που χρησιμοποιούν το Blackshades συγκαταλέγεται και η Cassidy Wolf, η Miss Teen USA που πέρυσι είδε τον Jared James Abrahams να την εκβιάζει καθώς είχε αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή της και είχε τραβήξει γυμνές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη κάμερα.

    Ο δημιουργός του malware ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του ονόματος Blackshades (δημιούργησε και οργανισμό με το όνομα αυτό μάλιστα), Michael Hogue ή xVisceral, συνελήφθη το 2012 στην προηγούμενη επιχείρηση-σκούπα του FBI αναφορικά με την υπόθεση. Παρά το γεγονός αυτό πάντως, η Symantec ανακοίνωσε αύξηση στα «χτυπήματα» του Blackshades το δεύτερο μισό του 2013. Υπολογίζεται πως περίπου μισό εκατομμύριο PC σε όλο τον πλανήτη έχουν μολυνθεί από malware τύπου Blackshades.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles