17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Μία «μικρή» ματιά στο GoogleX, το μυστικό εργαστήριο της Google

    k-bigpic

    Στο διώροφο κτίριο από τούβλα που βρίσκεται δίπλα από το κεντρικό campus της Google, ένας δημοσιογράφος του Bloomberg, ο Brad Stone, τρώει μεσημεριανό με κάποιους ανθρώπους του πιο συναρπαστικού μέρους στον τεχνολογικό κόσμο: τους ανθρώπους του GoogleX, του μυστικού εργαστηρίου της Google.

    Στο τραπέζι βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, δύο εκπρόσωποι της Google και ξαφνικά εμφανίζεται για λίγο και ο Sergey Brin. Η γοητεία του, σύμφωνα με τον Stone είναι ότι μιλάει με απλές, σχεδόν αδιάφορες λογικές προτάσεις. Όταν όμως τον ακούσεις να αναπτύσσει τον συλλογισμό του, μπορεί να χτίσει ένα ολόκληρο σπίτι.  Η παρουσία του Sergey Brin στο εργαστήριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά του.

    feature_google22__01__630x420

    Ποιος άλλος αντιπρόεδρος μίας τεράστιας εταιρίας περνά τον περισσότερο χρόνο του σε ένα εργαστήριο; Αυτός, όμως, ήταν και ο λόγος που έχουν φτάσει τον στόχο των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, αυτός είναι ο λόγος που τα Google Glass βγαίνουν στην παραγωγή. Αυτός είναι και ο λόγος που το GoogleX φέρεται ασχολείται με νέα, καινούρια και μυστικά πράγματα. Όπως; Όπως το να βρεθεί ο τρόπος να φτάσει το διαδίκτυο στις δυσπρόσιτες και υποανάπτυκτες περιοχές. Όπως το να εφευρεθούν οι ανελκυστήρες που θα φτάνουν στο διάστημα και πολλά άλλα.

    Στο αρκετά ευμεγέθες δημοσίευμα του Bloomberg θα μπορέσετε να διαβάσετε ένα αναλυτικό ιστορικό για το πώς δημιουργήθηκε το 2010 το GoogleX, πώς ξεκίνησε η ιδέα του Lab από το 2005, όταν ο Larry Page συναντήθηκε με τον καθηγητή του Stanford Sebastian Thrun που προσπαθούσε με την ομάδα του να στείλει ένα αυτόνομο όχημα σε μία διαδρομή 7 χιλιομέτρων με εμπόδια στην έρημο Mojave. Οι δύο άντρες μοιράστηκαν τα ίδια πιστεύω, με τον Thrun να είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι οι ακαδημαϊκοί αναλώνονται με το να γράφουν εργασίες, αντί να φτιάχνουν προϊόντα. Οι δύο άντρες έγιναν φίλοι και η ομάδα του Thrun βοήθησε στο Street View. Το 2009, ξεκίνησε το project των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

    Αυτά και άλλα πολλά λοιπόν, θα διαβάσετε από τα «χέρια» ενός ανθρώπου που ζηλεύουμε ήδη πάρα πολύ, του Stone. Γιατί κακά τα ψέματα. Δεν θα «σκοτώνατε» για μία επίσκεψη στο GoogleX; Ε;

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles