18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Bloomberg: Η Apple ετοιμάζει τα δικά της chips για Mac με την κωδική ονομασία “Kalamata”!

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, η Apple θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα δικά της chips στους υπολογιστές Mac, ξεκινώντας από το 2020, αντικαθιστώντας τις λύσεις της Intel που ενσωματώνει στις συσκευές της έως τώρα.

    macbook

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η λύση που αναπτύσσει η εταιρεία έχει (άγνωστό γιατί) την κωδική ονομασία “Kalamata” (!) από την ελληνική πόλη, ενώ βρίσκεται ήδη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατηγικής της Apple να κάνει όλες τις συσκευές της (περιλαμβάνοντας τα Mac, τα iPhone και τα iPad) να εργάζονται με παρόμοιο τρόπο και να συνεργάζονται απρόσκοπτα μεταξύ τους.

    Φυσικά, μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ένα μεγάλο “χτύπημα” για την Intel, στην οποία η Apple παρέχει το 5% των ετήσιων εσόδων της.

    Αυτή η αλλαγή ωστόσο, θα επιτρέψει στο Cupertino να μπορέσει να φέρει πιο γρήγορα νέα χαρακτηριστικά σε όλα τα προϊόντα της Apple και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, καθώς, αν συμβεί αυτό, θα είναι ο μόνος κορυφαίος κατασκευαστής υπολογιστών με τους δικούς του επεξεργαστές. Χρησιμοποιώντας τα δικά της chips, η Apple μπορεί να επιτύχει και καλύτερη επικοινωνία hardware και software στις συσκευές της, με αποτέλεσμα συστήματα με καλύτερη διάρκεια μπαταρίας και άλλα πλεονεκτήματα.

    Σαν μέρος των αλλαγών στα Mac πάντως, λέγεται ότι η Apple ετοιμάζει και μία νέα πλατφόρμα software για τους υπολογιστές της που είναι γνωστή έως τώρα με την κωδική ονομασια “Martzipan” και θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ακόμη και μέσα στη χρονιά, επιτρέποντας στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές iPhone και iPad σε Mac.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles