11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η BMW ετοιμάζει το αυτοκίνητο που καλείται μέσω…smartwatch!

    Το περιμέναμε από την εποχή του KITT και του “Ιππότη της Ασφάλτου”, χρειάστηκαν πολλά χρόνια, αλλά τελικά είναι σχεδόν εδώ! Η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα της τεχνολογία για το έξυπνο αυτοκίνητο του μέλλοντος!

    bmw remote parking (2)

    Η εταιρεία χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες εγγύτητας, φωτός κ.λπ. στα οχήματά της ώστε αυτά να αναγνωρίζουν το χώρο γύρω τους, να αποφεύγουν εμπόδια, να πλοηγούνται και να παρκάρουν αυτόματα σε parkings μεγάλων κτιρίων/εμπορικών κέντρων! Ονομάζει την τεχνολογία “Remote Valet Parking Assistant” και υπόσχεται εκπληκτικά αποτελέσματα, ενώ οι δοκιμές γίνονται προς το παρόν με το ηλεκτρικό i3 μοντέλο της.

    Ακόμη πιό εντυπωσιακή θα είναι η δυνατότητα χρήσης του Wi-Fi/mobile internet του οχήματος ώστε να επικοινωνεί με το…smartwatch του κατόχου (πολύ άνετα και με το smartphone του, φυσικά), ο οποίος θα μπορεί να το “καλεί” και απλώς να το περιμένει στην έξοδο του parking. Το όχημα θα ξεπαρκάρει μόνο του και θα οδηγείται αυτόματα μέχρι την έξοδο, ώστε να το παραλάβει ο οδηγός! Μέσω internet, επίσης, θα μπορεί το όχημα να κατεβάζει τις κατόψεις του parking των μεγάλων εγκαταστάσεων (αν είναι διαθέσιμο στο κοινό) ώστε να γνωρίζει το χώρο εκ των προτέρων.

    bmw remote parking

    Δε ξέρουμε ακόμη πότε θα είναι εμπορικά διαθέσιμες αυτές οι τεχνολογίες αλλά η BMW σκοπεύει να κάνει ένα demo στην επερχόμενη CES 2015…και υπόσχεται να τις φέρει στην αγορά πιό σύντομα απ’ότι θα περιμέναμε!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles