18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Boardwalk Empire: Η “μαφιόζικη” τηλεόραση που θα αγαπήσεις

    H παράδοση του καλωδιακού καναλιού HBO στις δραματικές σειρές πλέον παίρνει επικές διαστάσεις. Μετά τα The Sopranos και The Wire, η εμφάνιση του Boardwalk Empire, μία απολαυστική, απίστευτα ελκυστική στο μάτι παραγωγή, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Απόδειξη πως η πρώτη σεζόν προτάθηκε για συνολικά 18 (!) βραβεία Emmy –κερδίζοντας τελικά 8- και πως o παραγωγός της, Martin Scorsese σκηνοθέτησε τον πιλότο, η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο για τηλεοπτική σειρά από την εποχή του Amazing Stories του Steven Spielberg και το πολύ μακρινό 1986.

    O εκπληκτικός, όπως πάντα, Steve Buscemi είναι το σημείο αναφοράς, αυτός που υποδύεται στη σειρά τον διεφθαρμένο Διευθυντή του Λογιστηρίου του Atlantic City, Νούκι Τόμσον, που δεν αφήνει να πέσει κάτω καμία ευκαιρία των ‘20s. Βλέπε ποτοαπαγόρευση δηλαδή, που δίνει ένα τέραστιο πεδίο δράσης σε μαφιόζους περιοπής όπως εκείνος, αλλά και σε αδίστακτους ανερχόμενους γκάνγκστερς (Λάκι Λουτσιάνο, Αλ Καπόνε) που θέλουν να διανέμουν εκείνοι τον «υγρό χρυσό». Σ’ ένα έθνος που διψάει τόσο πολύ, που μπορεί να πιει τη χειρότερη «μπόμπα» που φτιάχνουν τα αυτοσχέδια αποστακτήρια.

    Το πρώτο επεισόδιο το είδαν 4.81 εκατομμύρια θεατές, που απόλαυσαν την φινέτσα και την υπογραφή του Scorsese, που φυσικά όταν αναζητάς crime ατμόσφαιρα, του παραδίδεις τα κλειδιά και παρακολουθείς αμέριμνος την απίστευτη αποτύπωση της εποχής –τα σετ, τα κουστούμια, ο φωτισμός, όλα δείχνουν εξαιρετικά- και φυσικά τα subplots που δένουν περίφημα μεταξύ τους. Με τον Terence Winter του The Sopranos να βρίσκεται πίσω από τα «γραπτά», αυτό ήταν αναμενόμενο. Όπως και το πράσινο φως που δόθηκε στην τρίτη σεζόν της σειράς.

    Οι κόμποι στις γραβάτες είναι αψεγάδιαστοι, οι γυναίκες είναι ή χαμηλοβλεπούσες ή έτοιμες να βγάλουν τα ρούχα τους και οι άντρες τρώνε ξύλο, πυροβολούνται στο κεφάλι ή πνίγονται, όλα με τη γνώριμη σφραγίδα του Scorsese. Μιλάμε για μία powerhouse σειρά που τιμά την τηλεοπτική οθόνη.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles