16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι απολογίες του Bono για το «φιάσκο» με το αυτόματο κατέβασμα του «Song of Innocence» στους χρήστες του iTunes

    Η κίνηση της Apple και των U2 να διαθέσουν δωρεάν το νέο album του συγκροτήματος “Songs of Innocence” σε όσους έχουν λογαριασμό στο iTunes δεν έφερε ενθουσιασμό σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας της αμερικανικής εταιρείας.

    Bono-Cook

    Πόσο μάλλον όταν το album κατέβηκε αυτόματα σε όλα τα accounts που είχαν ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα τα σχόλια που ακολούθησαν να μην είναι ιδιαίτερα θετικά. Κι ενώ η αμερικανική εταιρεία να αναγκάστηκε ακόμη και να διαθέσει… εργαλείο αφαίρεσης του album από τις iTunes libraries όσων δεν το επιθυμούσαν, τώρα έρχεται η ώρα του Bono να τοποθετηθεί για το θέμα επίσημα και να εκφράσει τις απολογίες του.

    Σε video-συνέντευξη μέσω Facebook, όπου οι U2 απάντησαν σε ερωτήσεις fans, ο frontman του συγκροτήματος σχολίασε χαρακτηριστικά, μετά από παρατήρηση θαυμαστή τους ότι “δε θα ήθελε ποτέ ξανά να διαθέσει το group album στο iTunes, το οποίο να κατεβαίνει αυτόματα σε playlists ατόμων”.

    “Ωχ… Λυπάμαι γι’ αυτό… Είχα αυτή την όμορφη ιδέα. Ίσως να παρασυρθήκαμε. Οι καλλιτέχνες είναι επιρρεπείς σ’ αυτό. Μία σταγόνα μεγαλομανίας, ένα άγγιγμα γενναιοδωρίας, μία δόση αυτοπροβολής και βαθύς φόβος ότι αυτά τα τραγούδια που κυριάρχησαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια δε θα ακουστούν. Υπάρχει πολύς θόρυβος εκεί έξω. Υποθέτω ότι γίναμε πολύ θορυβώδεις και οι ίδιοι για να ανταπεξέλθουμε.”

    Οι U2, πάντως, όπως έχει ανακοινωθεί, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Apple τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων “καινοτομιών που θα μεταμορφώσουν τον τρόπο που βλέπουμε και ακούμε μουσική”. Αυτό τουλάχιστον είχαμε διαβάσει στο σχετικό δελτίο τύπου όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία τους, οπότε περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα μας ετοιμάσουν…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles