27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Boomer, Millennial ή Gen Z; Ο τρόπος που στέλνεις μηνύματα αποκαλύπτει την ηλικία σου

    Η μόδα, η γλώσσα και οι μουσικές προτιμήσεις δεν είναι οι μόνοι πολιτιστικοί δείκτες που αποκαλύπτουν την ηλικία. Στην ψηφιακή εποχή, φαίνεται αν κάποιος είναι Boomer, Millennial ή Generation Z αποκλειστικά από τον τρόπο που στέλνει μηνύματα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο tech influencer Tyler Morgan σε σχετικό video που ανέβασε στο TikTok και απαριθμεί περισσότερες από 2.7 εκατομμύρια προβολές.

    Τι αποκαλύπτουν τα μηνύματα:

    Με βάση, λοιπόν, το video, όποιος “χρησιμοποιεί swipe στα μηνύματα” είναι πιθανότατα Millennial, δηλαδή έχει γεννηθεί μεταξύ 1981 και 1996.

    Αυτοί που μπορούν να πληκτρολογήσουν “γρήγορα και με ακρίβεια” χρησιμοποιώντας το ένα χέρι, από την άλλη πλευρά, είναι πιθανώς Gen Z, οι οποίοι γεννήθηκαν από το 1997 μέχρι το 2012. Παράλληλα, η ακριβής πληκτρολόγηση και με τους δύο αντίχειρες είναι μια συνήθεια που χαρακτηρίζει τόσο τους Millennials όσο και τους Zoomers, σύμφωνα με τον ψηφιακό “ντετέκτιβ”. Ο Morgan επίσης αναφέρει ότι οι άνθρωποι διατηρούν την εν λόγω μορφή πληκτρολόγησης με τους αντίχειρες μέχρι τα 50 τους – το όριο δηλαδή για τους περισσότερους Gen Xers, που έχουν γεννηθεί από το 1965 έως το 1980. Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζουν να πληκτρολογούν με αντίχειρα και δείκτη.

    Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι Baby Boomers – εκείνοι που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964 – τείνουν να καταργούν τον αντίχειρα και απλώς να πατούν τα κουμπιά με το δείκτη τους, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «ένα δάχτυλο».

    Δείτε στη συνέχεια το video

     

    @hitomidocameraroll How old do you text? #iphone #smartphone #text #typing #apple #age #challenge #guessmyage #tech ♬ Cena Engraçada e Inusitada de 3 Minutos – HarmonicoHCO

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles