22.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
More

    Μήπως κινδυνεύει με ban το TikTok και στην Ευρώπη;

    Θα μπορούσε το TikTok μια μέρα να απαγορευτεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ; Αυτή η ερώτηση τέθηκε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αυτή τη στιγμή κάνει εκστρατεία για την επανεκλογή της ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Δεξιάς (ΕΛΚ).

    Η απάντησή της σε αυτή την ερώτηση ήταν ένα ανησυχητικό για τους χρήστες του μέσου “δεν αποκλείεται”. Υπενθυμίζει επίσης ότι η Επιτροπή ήταν “το πρώτο θεσμικό όργανο στον κόσμο που απαγόρευσε το TikTok από τα επαγγελματικά της τηλέφωνα”. Και συνεχίζοντας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, πρόσθεσε: “Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το TikTok“.

    Η δήλωση αυτή έρχεται τη στιγμή που το κινεζικό social medium αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών εντός της ΕΕ, κυρίως εξαιτίας του συστήματός του που ανταμείβει τους χρήστες που περνούν περισσότερο χρόνο στην πλατφόρμα. Μια λειτουργία που θα μπορούσε να είναι αντίθετη με την απαγόρευση των λειτουργιών που αποσκοπούν στην αύξηση της εξοικείωσης των παιδιών με τη χρήση εφαρμογών.

    Τα πράγματα γίνονται περίπλοκα για την υπηρεσία της ByteDance, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζεται ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε έναν νόμο που αλλάζει ριζικά το μέλλον του TikTok. Έτσι, η πλατφόρμα πρέπει να μεταπωληθεί εντός εννέα μηνών (συν τρεις επιπλέον μήνες με απόφαση του Αμερικανού προέδρου). Εάν δε συμβεί αυτό, θα απαγορευτεί.

    Τέλος, ας αναφέρουμε ότι αυτή η απόφαση δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη των χρηστών, αλλά και των δημιουργών περιεχομένου για τους οποίους το κοινωνικό δίκτυο χρησιμεύει ως πηγή βιοπορισμού. Έχοντας επίγνωση των ανησυχιών, ο Μαρκ Γουόρνερ, Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, τόνισε: “Σε αυτούς τους νέους Αμερικανούς, θέλω να πω ότι ακούμε τις ανησυχίες τους. Και ελπίζουμε ότι το TikTok θα συνεχίσει υπό νέα ιδιοκτησία, αμερικανική ή άλλη”.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles