20.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Boston Dynamics: Νέο ρομπότ προκαλεί “ανατριχίλα” στους χρήστες των social media

    Η Boston Dynamics παρουσίασε πρόσφατα το νέο της ανθρωποειδές, πλήρως ηλεκτρικό ρομπότ με το όνομα Atlas που θα στείλει το παλαιότερο μοντέλο της – το οποίο ήταν υδραυλικού κινητήρα – να “σκουριάσει” σε ηρεμία. Το νεότερο μοντέλο, που προορίζεται για εμπορική χρήση, σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει “καταστάσεις στον πραγματικό κόσμο” μετά από δεκαετίες έρευνας.

    “Η ηλεκτρική έκδοση του Atlas θα είναι πιο ισχυρή, με μεγαλύτερη κινητικότητα από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά,” δήλωσε η εταιρεία. Ενώ το προηγούμενο μοντέλο μπορούσε να ανασηκώσει και να μετακινήσει διάφορα βαριά αντικείμενα, το νεότερο μοντέλο επεκτείνει αυτές τις ικανότητες με νέους μηχανισμούς λαβής.

    Η Boston Dynamics έδωσε στο κοινό μια πρώτη γεύση του νέου και βελτιωμένου Atlas σε ένα video που δημοσιεύτηκε στα social media, το οποίο δείχνει το ρομπότ να κείτεται στο έδαφος προτού μπορέσει να σηκωθεί και να περπατήσει προς την κάμερα, όπως ακριβώς συμβαίνει σε σκηνή της ταινίας “I, Robot”.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

     

    “Σας υποσχόμαστε ότι αυτό δεν είναι ένα άτομο με κοστούμι,” αναφέρει το tweet της εταιρείας που συνόδευσε το video. Δεν ήταν λίγοι, βέβαια, οι χρήστες που βρήκαν το νέο ρομπότ τρομακτικό.

    “Ίσως να μην είναι ένα άτομο με κοστούμι, αλλά εξακολουθεί να μοιάζει τρομακτικό,” έγραψε ένας χρήστης.

    Άλλοι συγκρίνανε τις κινήσεις του με σκηνές από τον “Εξορκιστή” ή το “The Ring”.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles